David Bowie is dood…

 

proxy

8u vanmorgen…
Er scrolt een tweet voorbij…
‘David Bowie is dood’….
Mijn hart sloeg een slag over!
Ik  tweet terug…
‘Wat????'”..!!!

Even later scrolt er een nieuw tweet m’n timeline binnen, het bevat een link  waarop ik klik, daar lees ik dit…

‘David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with cancer. While many of you will share in this loss, we ask that you respect the family’s privacy during their time of grief”David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with cancer. While many of you will share in this loss, we ask that you respect the family’s privacy during their time of grief’.

Het is de bittere waarheid! 😦

In no-time scrollen de media berichten me om de oren, alle grote en kleine kranten, tv en radio, twittter en facebook, niemand uitgezonderd, in de media wordt geschokt gereageerd op zijn dood.
Hij had kanker, al een tijd maar sprak er niet over.
Hij was een kunstenaar die zijn ziekte aan de kant schoof omwille van de muziek. Respect!
Ik ben sprakeloos, geloof het niet….dit kan niet waar zijn!

In december zijn we naar de David Bowie expositie in het Groninger Museum geweest, iets waarnaar ik erg naar had uit gekeken.
Op 11 december 2015 was de opening, 12 december gingen we.
Bij aankomst bekroop ons een lichte spijt dat we niet iets langer hadden gewacht met de reservering. Druk, drukker, drukst. Eenmaal binnen zagen we pas goed hoe druk het was, dat werd dringen om iets te kunnen zien. Het viel mee, de sfeer was goed en niemand had zin om te dringen, de ene ging weg en de andere kwam. Het was een fantastische expositie met veel verschillende stijlen kleding, kapsels, muziek (jammer dat de koptelefoons niet goed werkten) en shows. Super!
De expositie duurt tot en met maart 2016 we hadden alle tijd gehad om op een iets rustiger dag te gaan, de nieuwsgierigheid heeft het echter gewonnen van ’t verstand en zo stonden we te midden van een grote menigte Bowie fans om dat te aanschouwen waarover in de media al zoveel- met recht-  is gezegd en geschreven.

DAVID BOWIE is

IN HET GRONINGER MUSEUM (link)

Bezoekers krijgen een hoofdtelefoon om het muziek te beluisteren. Binnen bij de expositie is het erg donker en de beelden spreken voor zich, overal om je heen een dansende, zingende, lachende gekke Bowie, het is prachtig!
De vele verschillende en excentrieke pakken door hem gedragen tijdens zijn concerten en films,  waren uiteraard ook te zien, zó Bowie like, heerlijk!
We hebben er 3 uurtjes rond geschuifeld en bekaf van alle indrukken en drukte maar wat hebben we genoten!

Vrijdag 8 januari jl. is hij 69 jaar geworden. Zijn laatste verjaardag waarop ook zijn laatste album is verschenen met de veelzeggende titel.

lees hier mij recensie van David Bowie Biografie van een superster

Blackstar
 David-Bowie-Blackstar.jpg

Quote Vpro 3voor12
Altijd als iemand onverwacht overlijdt, lijkt opeens alles wat ervoor gebeurde al met de dood te maken te hebben. Hadden we het niet al kunnen zien aankomen? Zaken die anders totaal haast zonder waarde langs je heen glijden, krijgen met de kennis van nu plots een betekenis. Nu David Bowie overleden is en bekend is geworden dat hij al anderhalf jaar ziek was, klinkt het vrijdag verschenen album Blackstar totaal anders. Bowie blikte vooruit op zijn dood en terug op zijn leven, we zagen hem zelfs letterlijk op zijn sterfbed liggen, en toch had niemand het tot vanmorgen nog door.

David Bowie is dood maar hij leeft voort in zijn muziek!
Thank you for the music! ❤
R.I.P.

Slideshow

Deze slideshow vereist JavaScript.

( you tube en slide show niet op elke mobiel te zien)

IN DE MEDIA
Hoe David Bowie al op Blackstar zijn dood tot kunstwerk maakte.
Artikel VPRO

De hele wereld rouwt om Bowie
De Volkskrant

Bowie verrast met jazzy Blackstar
De Volkskrant

R.I.P.David Bowie mijn muziekheld
(Susie van Kleef)
Nos

Auteur: sonja

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact? gebruik het contactformulier. Je bent nu op de wandelblog sonjatheowalking, lees je liever een goed boek neem dan een kijkje op mijn boekenblog sonjaleest&schrijft. Reageren onder een blog? Leuk! Fijne dag!

7 gedachten over “David Bowie is dood…”

  1. Moeilijk om dit bericht te “liken”. Heb het toch gedaan uit respect voor zijn muziek. Er wordt gezegd dat het euthanasie was, omdat hij zijn musical “Lazarus” nog heeft kunnen zien, en vrijdag zijn 25e plaat kon uitbrengen. De recensies waren lovend. En ik denk dat het genoeg voor hem was. Ik zag vandaag de video van “Blackstar” en “Lazarus” en eentje van zijn vorige CD “The Nexy Day”, en je kunt wel zien dat hij magerder geworden is, maar daar zocht ik niets achter.
    ik ben blij dat zijn geliefden bij hem waren toen hij stierf (maakt niet uit of het euthanasie was of niet), en ik hoop dat de pers de familie in rust laten rouwen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik schrok er vanochtend ook van. Snapte het even niet. Er was toch net een nieuw album uit? Maar het nieuws seipelde steeds meer door. Het was waar.
    Ik was niet zo’n fan, maar genoot we van zijn muziek!

    Geliked door 1 persoon

  3. Vanmorgen hoorde ik het. Lag nog in bed, en luisterde naar Gerard Ekdom op radio 2. Tijdens een intervieuw begon hij er over. Schrok me rot. Bowie heeft al die maanden de regie in eigen hand gehad. Black star blijkt eigenlijk een afscheidsalbum. Tries, nog zo jong.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

Boekenzuurstof

Een blog over boeken

Matroos Beek

Grensgevallen

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

Neeltje leeft

over (vervlogen) dromen, herinneringen, het heden, verleden en wat mij verder bezighoudt

OverHaar.nl

gekrulde haren, gekrulde zinnen

Rianne Blogt

wandelen en nog veel meer

sonjatheowalking👁️

Just Open Your Eyes And See The World

REBBELTJE

Yep it's me

Welkom op Karels WP

wil van mijn bezoekers een glimlach ontfutselen

Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pippi's hometown

een blog met sterke verhalen

De Boekblogger

Boekrecensies en boekennieuwtjes

Creabealounge

My passion, your passion

Een Ladekast Met Snuisterijen

Deze ladekast is mijn leven. In iedere lade een spinsel of gebeurtenis.