Over mij

Vragen of opmerkingen? Scroll door naar beneden voor het contactformulier, ook bestemd voor mijn wandelsite  sonjatheowalking. Je mag natuurlijk ook onder deze blog iets plaatsen mits het geen spam is en we houden het natuurlijk gezellig! Dat spreekt voor zich 🙂

Categorieën vind je in het menu bovenaan de home site.

Hoi, leuk dat je er bent!

Sonja leest&schrijft is ontstaan om de door mij gelezen boeken te categoriseren en om te onthouden hoe ik een boek heb beleefd maar inmiddels zijn er ook andere lezers die hier regelmatig een kijkje komen nemen en dat is natuurlijk leuk. Gemiddeld lees ik 1 boek per week, soms iets minder want er zijn nog zoveel andere dingen te doen. Mijn boekenblogs/recensies zijn  soms kort en soms te lang maar wel beschrijf ik op een eerlijke pure manier wat ik van een boek vind,  zonder al teveel poespas en onder de noemer; het is wat het is. Niks meer niks minder. Ik heb niet de intentie om een boek -ik realiseer me terdege dat er in elk boek veel bloed, zweet en tranen ligt – naar beneden te halen want een mening kan ook op een respectvolle manier worden geuit. Wat ik ook niet doe is een boek mooier of spannender maken dan het eigenlijk is, eerlijk duurt het langst! Ben ik echter laaiend enthousiast dan zal mijn review daar ook naar zijn, ik doe mijn best om spoilers te voorkomen, volgens mij lukt dat.

Iedereen leest een boek vanuit de eigen beleving en soms kunnen de meningen hierover behoorlijk uiteen lopen maar ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ en verschil moet er zijn!

Wat kan je hier verwachten?
Ik wissel tussen oude en nieuwe boeken, het genre is afwisselend, denk aan een spannende psychologische of Scandinavische thriller maar ook een mooie Historische of hedendaagse roman en sommige feelgood boeken zoals bijvoorbeeld: De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry geschreven door Rachel Joyce, De gloriedagen van Walter Gom Marcel Vaarmeijer, Een goede nachtrust debuut van Peter Buurman  worden met plezier gelezen!
Ik heb veel gruwelijke thrillers gelezen maar de laatste tijd gaat mijn voorkeur meer uit naar een goede psychologische thriller/roman, het bloederige werk laat ik nu liever even aan me voorbij gaan.
Je vindt hier boeken van Ned.. auteurs maar ook veel buitenlandse schrijvers.
In het menu zie je mijn voorkeur.
Lezen en wandelen zijn bezigheden die ik erg graag doe. Op mijn blog sonjatheowalking staan een paar wandelblogjes maar ook zie je daar een foto-impressie die ik op Instagram plaats,  misschien vind je het leuk om daar ook even rond te kijken. Je bent in ieder geval van harte welkom!

Verder heb ik een twitter account (sinds 2010) maar de laatste paar jaren ben ik daar niet meer zo actief, gewoon omdat het stukken minder leuk  is, de toon is vaak agressief en aanvallend als je een bepaalde mening hebt en daar ben ik niet van, zeker niet als het anonieme reacties zijn. Zelf heb ik dit niet meegemaakt maar ik zie het bij anderen gebeuren. Dus, ik blijf lekker hier!
Je ziet, altijd dichtbij!
sonjatheowalking

Mezelf verliezen in een spannend of prachtig boek,
afgezonderd en stil,
zonder enige andere prikkel opgaan in het verhaal,
de tijd vergeten, nachten lang doorlezen, lezen is zó fijn!

Dankjewel voor je bezoek!
Groetjes,
Sonja

images (2) books


qh4ug5-gbheinbk9t5abwwnrxg4inh3adwlzcd2-dyi
Foto genomen winter 2010. Madra is op 21 september 2016 naar de hondenhemel gegaan. Rust zacht lieve vriend! ❤

 

24 gedachten over “Over mij”

 1. Je hebt het weer leuk opgezet Sonja. Ik ga hier zeker wel af en toe een kijkje nemen. Misschien zelfs tips opdoen. Veel plezier met je blog!

  Like

 2. Leuke blog, vooral je “blogs” vind ik leuk geschreven… maar ik heb toch een foutje ontdekt. In je blog over verslaving spreek je met geen woord over gezelschapsspelletjes… en blijkt dat die dus toch prominent aanwezig zijn op je site… (ok, kleine hint : kijk naar je banner 🙂 )
  Ik kom hier zeker nog eens terug, “Keep up the good work!”

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Bisje,
   Dankjewel voor je leuke reactie, het volgen van mijn blog en mooie compliment! Blij mee ☺
   Ik merk dat je een goed waarnemer bent, leuk!
   Gezelschapspelletjes is hier geen dagelijkse kost maar bij verveling (en dat gebeurd echt nooit) willen we nog weleens een spel uit de kast trekken 🙂

   Like

 3. Ik ben je nooit vergeten Son. Ik weet dat we elkaar volgden. De verhalen over G. en het stadion waar je vlak bij woonde, voor zover ik me kan herinneren.
  Waarom zagen we elkaar toen niet meer? Ik heb nog een flauwe herinnering. Ik geloof dat het nu veel beter met je gaat zo te lezen.
  Dat is fijn. En nieuwe blogjes, nieuwe kansen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel leuk dat jij je mij nog weet te herinneren, Plato! Ik weet niet wat jij bedoeld met de verhalen over G…? graag een geheugen opfrissertje 🙂
  Bedoel je met het Stadion de Euroborg? Daar woon ik ongeveer een kwartiertje vandaan als ik er met de auto heen rijd maar ik kan me werkelijk niet herinneren dat ik daarover ooit heb geschreven. Je ziet het, ik kan het niet allemaal plaatsen, zou het kunnen dat je mij dan toch met iemand anders verwart? Jammer :-)))
  Het gaat hoe dan ook goed met me…(op het hoesten en andere griepverschijnselen na, maar daar weet jij alles van, las ik op je blog )
  Leuk om je hier op WP te volgen, Plato en thnx voor je reactie!

  Like

  1. Ik verwar je echt niet hoor. Met G bedoelde ik natuurlijk Groningen en als ik me goed herinner vond je indertijd dat de buurt de buurt niet meer was als dat oude stadion zou verdwijnen. Je plaatste ook een keer een foto van de voorkant van een huis (jouw huis? dat weet ik niet meer). De rest is weggezakt behalve dat ik je een levendig, een beetje alteratief spannend vond. Nou, zo kan ie wel weer 🙂

   Ach, ik ben een slechte blogger. Er zijn al zoveel leuke contacten verloren gegaan. Sommigen zijn dood, anderen abrupt gestopt of schrijven bijna niet meer. Nou ja, net het echte leven dus.

   ’t Is weer een heel verhaal geworden. Laat ik stoppen. Je staat inmiddels in mijn favorieten, als het mag.

   Groetjes

   Willem

   Geliked door 1 persoon

 5. Hoi Sonja, leuk dat je even langskwam bij mij! Mooie blog heb je. Ik herken veel van mijzelf in je leesverhaal. Ik ben met lezen begonnen toen ik 4 was. Nooit meer gestopt. Denk dat ik zeker de helft van jouw gepubliceerde recensies heb gelezen. Momenteel lees ik alleen blogs, kom niet meer aan boeken lezen toe. Ik kreeg zoveel volgers op dit nieuwe blog en was nieuwsgierig. Ben bij zoveel blijven hangen. Gelukkig publiceren ze niet allemaal elke dag wat. Maar ik ben aan het minderen want ik heb alweer een aantal boeken gekocht van beginnende schrijvers. Heb weer zin in boeken lezen. Voor een van het ben ik de vaste corrector, kost ook veel tijd maar is zoooo leuk! Ik kom nog wel eens langs, zet je in ieder geval in mijn Feedly (reader).
  Groetjes, Trees

  Geliked door 1 persoon

   1. Nou, ik lees bij de blogs die ik volg en zij bij mij. Maar lezen en reageren als ik achter ben heb ik al afgezworen, dat wordt echt te gek. Ik schrijf niet echt recensies op mijn blog, maar laat je wel weten als ik eindelijk weer eens een boek uit heb! Groetjes terug!

    Geliked door 1 persoon

    1. Snap ik, het neemt dan ook wel veel tijd in beslag, soms reageer ik nog op de oudere posts maar in het algemeen alleen de recente posts.Heeft met vrije tijd te maken, zoals bij de meeste bloggers 🙂
     Lijkt me leuk om een recensie van jou te lezen!

     Geliked door 1 persoon

 6. Boekenwormen

  lezen is als een ziekte waarvan men zelden kan genezen
  het aanbod blijft onophoudelijk groeien
  al zal het geschrevene niet elke lezer boeien
  er worden veel meer gedichten geschreven dan gelezen

  Dankjewel voor jouw reactie, Sonja!
  Lenjef

  Geliked door 1 persoon

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.