Over mij

Fijn dat je boekenblog Sonja leest&schrijft hebt ontdekt!
Deze  is ontstaan  om de door mij gelezen boeken te categoriseren en om te onthouden hoe ik een boek heb beleefd  maar inmiddels zijn er ook andere lezers die hier regelmatig een kijkje komen nemen en dat  is natuurlijk leuk,  een reactie achterlaten is óók leuk! Gemiddeld lees ik 1 boek per week, soms  iets minder want er zijn nog zoveel andere dingen te doen. Mijn boekenblogs/recensies – soms kort, soms te lang- zijn eerlijk, puur vanuit mijn eigen beleving probeer ik jou op de hoogte te brengen van de boeken die ik heb gelezen, dat gebeurt in mijn eigen schrijfstijl zonder al teveel poespas en onder de noemer;  het is wat het is. Niks meer en niks minder. Ik heb niet de  intentie  om een boek -ik realiseer me terdege dat er in elk boek veel bloed, zweet en tranen ligt – naar beneden te halen want een mening kan ook op een respectvolle manier worden geuit. Wat ik ook niet doe is een boek mooier of spannender maken dan het eigenlijk is, eerlijk duurt het langst!  Ben ik echter laaiend enthousiast dan zal mijn review daar ook naar zijn!

Iedereen leest een boek vanuit de eigen beleving en soms kunnen de meningen hierover behoorlijk uiteen lopen maar ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ en verschil moet er zijn!

Wat kan je hier verwachten?
Ik wissel tussen oude en nieuwe boeken, het genre is afwisselend, denk aan spannende psychologische of  Scandinavische thrillers maar ook een mooie Historische roman lees ik graag, bijvoorbeeld: De Bakkersvrouw, Een keukenmeidenroman, Joodse buren, Een familieportret,  de drie bestsellers van de Afghaanse auteur Khaled Hosseini, allen prachtige romans waarvan ik erg heb genoten!   De hedendaags roman kan ik soms waarderen zolang het maar spannend of aangrijpend is, liever niet in de 50 tinten sfeer of heel zoetsappig, daar bedank ik vriendelijk voor.
Ik heb veel gruwelijke thrillers gelezen maar de laatste tijd gaat mijn voorkeur meer uit naar een mooie psychologische thriller/roman, het bloederige werk laat ik nu liever even aan me voorbij gaan.
Je vind hier boeken van ned. auteurs maar ook veel buitenlandse schrijvers.
In het menu zie je mijn voorkeuren.

Voor vragen, opmerkingen, suggesties of zomaar iets; reageren onder dit bericht kan altijd of gebruik hiervoor het contactformulier, je vind het onderaan dit bericht. Altijd goed!
Ik ben dagelijks te vinden op Instagram, ook daar ben je welkom! (linkerkant menu)

Mezelf  verliezen in een spannend of prachtig boek,
afgezonderd en stil,
zonder
enige andere prikkel opgaan in het verhaal,
de tijd vergeten, nachten lang doorlezen, lezen is zó fijn!

Dankjewel voor je bezoek!
Groetjes,
Sonja

 

images (2) books


qh4ug5-gbheinbk9t5abwwnrxg4inh3adwlzcd2-dyi

Foto genomen winter 2010. Madra is op 21 september 2016 naar de hondenhemel gegaan. Rust zacht lieve vriend! ❤


Advertenties

24 thoughts on “Over mij

 1. Lenjef schreef:

  Boekenwormen

  lezen is als een ziekte waarvan men zelden kan genezen
  het aanbod blijft onophoudelijk groeien
  al zal het geschrevene niet elke lezer boeien
  er worden veel meer gedichten geschreven dan gelezen

  Dankjewel voor jouw reactie, Sonja!
  Lenjef

  Liked by 1 persoon

 2. Regenboogvlinder schreef:

  Hoi Sonja, leuk dat je even langskwam bij mij! Mooie blog heb je. Ik herken veel van mijzelf in je leesverhaal. Ik ben met lezen begonnen toen ik 4 was. Nooit meer gestopt. Denk dat ik zeker de helft van jouw gepubliceerde recensies heb gelezen. Momenteel lees ik alleen blogs, kom niet meer aan boeken lezen toe. Ik kreeg zoveel volgers op dit nieuwe blog en was nieuwsgierig. Ben bij zoveel blijven hangen. Gelukkig publiceren ze niet allemaal elke dag wat. Maar ik ben aan het minderen want ik heb alweer een aantal boeken gekocht van beginnende schrijvers. Heb weer zin in boeken lezen. Voor een van het ben ik de vaste corrector, kost ook veel tijd maar is zoooo leuk! Ik kom nog wel eens langs, zet je in ieder geval in mijn Feedly (reader).
  Groetjes, Trees

  Liked by 1 persoon

 3. roadlaura1969 schreef:

  Altijd mooi om ergens passie voor te hebben en er in kan ontspannen.

  Liked by 1 persoon

 4. sonja schreef:

  Heel leuk dat jij je mij nog weet te herinneren, Plato! Ik weet niet wat jij bedoeld met de verhalen over G…? graag een geheugen opfrissertje 🙂
  Bedoel je met het Stadion de Euroborg? Daar woon ik ongeveer een kwartiertje vandaan als ik er met de auto heen rijd maar ik kan me werkelijk niet herinneren dat ik daarover ooit heb geschreven. Je ziet het, ik kan het niet allemaal plaatsen, zou het kunnen dat je mij dan toch met iemand anders verwart? Jammer :-)))
  Het gaat hoe dan ook goed met me…(op het hoesten en andere griepverschijnselen na, maar daar weet jij alles van, las ik op je blog )
  Leuk om je hier op WP te volgen, Plato en thnx voor je reactie!

  Like

  • Plato schreef:

   Ik verwar je echt niet hoor. Met G bedoelde ik natuurlijk Groningen en als ik me goed herinner vond je indertijd dat de buurt de buurt niet meer was als dat oude stadion zou verdwijnen. Je plaatste ook een keer een foto van de voorkant van een huis (jouw huis? dat weet ik niet meer). De rest is weggezakt behalve dat ik je een levendig, een beetje alteratief spannend vond. Nou, zo kan ie wel weer 🙂

   Ach, ik ben een slechte blogger. Er zijn al zoveel leuke contacten verloren gegaan. Sommigen zijn dood, anderen abrupt gestopt of schrijven bijna niet meer. Nou ja, net het echte leven dus.

   ’t Is weer een heel verhaal geworden. Laat ik stoppen. Je staat inmiddels in mijn favorieten, als het mag.

   Groetjes

   Willem

   Liked by 1 persoon

 5. Plato schreef:

  Ik ben je nooit vergeten Son. Ik weet dat we elkaar volgden. De verhalen over G. en het stadion waar je vlak bij woonde, voor zover ik me kan herinneren.
  Waarom zagen we elkaar toen niet meer? Ik heb nog een flauwe herinnering. Ik geloof dat het nu veel beter met je gaat zo te lezen.
  Dat is fijn. En nieuwe blogjes, nieuwe kansen 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. bisje schreef:

  Leuke blog, vooral je “blogs” vind ik leuk geschreven… maar ik heb toch een foutje ontdekt. In je blog over verslaving spreek je met geen woord over gezelschapsspelletjes… en blijkt dat die dus toch prominent aanwezig zijn op je site… (ok, kleine hint : kijk naar je banner 🙂 )
  Ik kom hier zeker nog eens terug, “Keep up the good work!”

  Liked by 1 persoon

  • sonja schreef:

   Hoi Bisje,
   Dankjewel voor je leuke reactie, het volgen van mijn blog en mooie compliment! Blij mee ☺
   Ik merk dat je een goed waarnemer bent, leuk!
   Gezelschapspelletjes is hier geen dagelijkse kost maar bij verveling (en dat gebeurd echt nooit) willen we nog weleens een spel uit de kast trekken 🙂

   Like

 7. Sonja schreef:

  Je hebt het weer leuk opgezet Sonja. Ik ga hier zeker wel af en toe een kijkje nemen. Misschien zelfs tips opdoen. Veel plezier met je blog!

  Like

 8. Inge schreef:

  Wow nice Son!

  Like

 9. miekeschepens schreef:

  Dit ziet er prima uit, Sonja!

  Like

 10. Jo Dam schreef:

  Mooi Son…echt jouw pagina! top! xx

  Like

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s