Over mij

Hoi, leuk dat je er bent! 🙂

Sonja leest & schrijft is ontstaan om de door mij gelezen boeken te categoriseren maar ook om te onthouden hoe ik een boek heb beleefd. Ondertussen zijn er een paar andere categorieën bijgekomen zoals bv.  Kunst & Cultuur, Persoonlijke blogs en prompt opdrachten, een paar gedichten etc. Ik wil dit nog iets uitbreiden met recensies van serie’s en films die Th en ik samen bekijken op Netflix, maar dat komt nog.

Alle categorieën zijn   terug te vinden in het menu, bovenaan de site.

Als ik mijn statistieken bekijk, 1x per week, dan  zie dat ik dat er dagelijks bezoekers langs komen , yeah,  ik ben ontdekt en dat is super leuk om te weten want dat stimuleert me om er mee door te gaan, met plezier ook.  Veel plezier op deze blog of op sonjatheowalking, da’s mijn andere site, ook van WP,  te vinden in het menu. Ook daar ben je welkom!
Alvast bedankt voor je bezoekje! 🙂

Extra note:

Af en toe zie je hier een Prompt opdracht voorbij komen.

Dit is een dagelijkse inspiratie bron van WordPress en bedoeld om de blogger aan het schrijven te krijgen. Elke WP blogger kan hier aan meedoen, leuk hoor!
Alle prompt blogs zijn van persoonlijke aard, ze zijn terug te vinden onder het kopje Persoonlijke blogs in het menu bovenaan de site.
Voor mobiele telefoons scroll je verder naar beneden tot je het tegen komt.

Gemiddeld lees ik 1 boek per week, soms iets minder want er zijn nog zoveel andere dingen te doen. Mijn boeken blogs/ wisselen tussen kort en soms te lang maar wel schrijf ik op een eerlijke en pure manier over mijn bevindingen zonder al teveel poespas en onder de noemer het is wat het is. Niks meer niks minder. Ik heb niet de intentie om een boek -ik realiseer me terdege dat elk geschreven boek bloed zweet en tranen heeft gekost- naar beneden te halen daar heeft niemand iets aan, respect voor een ieder zijn/haar/hen inspanning ligt me beter.

Wat ik ook niet doe is een boek mooier of spannender maken dan het eigenlijk is, eerlijk duurt het langst! Ben ik echter laaiend enthousiast dan zal mijn review daar ook naar zijn, ik doe mijn best om het plaatsen van spoilers te voorkomen, volgens mij lukt dat ( hoop ik…)
Een professionele recensent ben ik niet, wél een enthousiaste boek lezer/blogger dit vermeld ik er bij zodat je geen te hoge verwachtingen zult hebben over de inhoud van mijn boeken blog.

Iedereen leest een boek vanuit de eigen beleving en soms kunnen de meningen hierover behoorlijk uiteen lopen maar ‘zoveel mensen zoveel wensen’ en verschil moet er zijn!

Note:

Soms lees je een boek waarvan je denkt…waarom ben ik er niet mee gestopt.
Toch doorlezen tot het einde en er achter komen dat het verloren tijd is geweest.
Daarom ben ik gestopt met het doorlezen van een boek die me na een 2 uur lezen nog niks deed.
Hier lees je reviews van boeken die iets met me deden, voor lager dan 3 sterren ga ik niet meer.

Mezelf verliezen in een spannend of prachtig boek
afgezonderd en stil.
Zonder enige andere prikkel opgaan in het verhaal,
de tijd vergeten, nachten lang doorlezen, lezen is zó fijn!

Wat kan je hier verwachten?

Ik wissel tussen oude en nieuwe boeken, het genre is afwisselend, denk aan een spannende psychologische of Scandinavische thriller ( het laatste te weinig)  maar ook een mooie Historische of hedendaagse roman en sommige feelgood boeken zoals bijvoorbeeld: De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry geschreven door Rachel Joyce, De gloriedagen van Walter Gom Marcel Vaarmeijer, Een goede nachtrust debuut van Peter Buurman worden met plezier gelezen!
Ik heb veel gruwelijke thrillers gelezen maar de laatste tijd gaat mijn voorkeur meer uit naar een goede psychologische thriller/roman, het bloederige werk laat ik nu liever even aan me voorbij gaan.
Je vindt hier boeken van Nederlandse auteurs maar  zeker ook van buitenlandse auteurs. Wil je graag weten welke boeken favoriet zijn kijk dan onder het kopje favoriete boeken rechts van de site.

De reactie velden zijn soms gesloten maar een like kan altijd,  voel je vrij 🙂

Mijn wandelblog  sonjatheowalking staat 24/7 open  maar ik wil er wel bij zeggen dat het bloggen al een tijdje stil ligt zonder enige reden maar het komt er gewoon even niet van. Komt goed!

Voor vragen/opmerkingen of iets anders kan je het contactformulier gebruiken of doe het onderaan deze blog hier ben ik wél open :-).

Bedankt voor het lezen van mijn intro!
Veel plezier hier en fijne dag!

Groetjes,

Sonja
( getrouwd ouders van 2 zonen en wonend in Groningen)

Ma

images (2) books


qh4ug5-gbheinbk9t5abwwnrxg4inh3adwlzcd2-dyi
Foto genomen winter 2010. Madra is op 21 september 2016 naar de hondenhemel gegaan. Rust zacht lieve vriend! ❤

25 gedachten over “Over mij”

  1. Boekenwormen

    lezen is als een ziekte waarvan men zelden kan genezen
    het aanbod blijft onophoudelijk groeien
    al zal het geschrevene niet elke lezer boeien
    er worden veel meer gedichten geschreven dan gelezen

    Dankjewel voor jouw reactie, Sonja!
    Lenjef

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Sonja, leuk dat je even langskwam bij mij! Mooie blog heb je. Ik herken veel van mijzelf in je leesverhaal. Ik ben met lezen begonnen toen ik 4 was. Nooit meer gestopt. Denk dat ik zeker de helft van jouw gepubliceerde recensies heb gelezen. Momenteel lees ik alleen blogs, kom niet meer aan boeken lezen toe. Ik kreeg zoveel volgers op dit nieuwe blog en was nieuwsgierig. Ben bij zoveel blijven hangen. Gelukkig publiceren ze niet allemaal elke dag wat. Maar ik ben aan het minderen want ik heb alweer een aantal boeken gekocht van beginnende schrijvers. Heb weer zin in boeken lezen. Voor een van het ben ik de vaste corrector, kost ook veel tijd maar is zoooo leuk! Ik kom nog wel eens langs, zet je in ieder geval in mijn Feedly (reader).
    Groetjes, Trees

    Geliked door 1 persoon

      1. Nou, ik lees bij de blogs die ik volg en zij bij mij. Maar lezen en reageren als ik achter ben heb ik al afgezworen, dat wordt echt te gek. Ik schrijf niet echt recensies op mijn blog, maar laat je wel weten als ik eindelijk weer eens een boek uit heb! Groetjes terug!

        Geliked door 1 persoon

        1. Snap ik, het neemt dan ook wel veel tijd in beslag, soms reageer ik nog op de oudere posts maar in het algemeen alleen de recente posts.Heeft met vrije tijd te maken, zoals bij de meeste bloggers 🙂
          Lijkt me leuk om een recensie van jou te lezen!

          Geliked door 1 persoon

  3. Heel leuk dat jij je mij nog weet te herinneren, Plato! Ik weet niet wat jij bedoeld met de verhalen over G…? graag een geheugen opfrissertje 🙂
    Bedoel je met het Stadion de Euroborg? Daar woon ik ongeveer een kwartiertje vandaan als ik er met de auto heen rijd maar ik kan me werkelijk niet herinneren dat ik daarover ooit heb geschreven. Je ziet het, ik kan het niet allemaal plaatsen, zou het kunnen dat je mij dan toch met iemand anders verwart? Jammer :-)))
    Het gaat hoe dan ook goed met me…(op het hoesten en andere griepverschijnselen na, maar daar weet jij alles van, las ik op je blog )
    Leuk om je hier op WP te volgen, Plato en thnx voor je reactie!

    Like

    1. Ik verwar je echt niet hoor. Met G bedoelde ik natuurlijk Groningen en als ik me goed herinner vond je indertijd dat de buurt de buurt niet meer was als dat oude stadion zou verdwijnen. Je plaatste ook een keer een foto van de voorkant van een huis (jouw huis? dat weet ik niet meer). De rest is weggezakt behalve dat ik je een levendig, een beetje alteratief spannend vond. Nou, zo kan ie wel weer 🙂

      Ach, ik ben een slechte blogger. Er zijn al zoveel leuke contacten verloren gegaan. Sommigen zijn dood, anderen abrupt gestopt of schrijven bijna niet meer. Nou ja, net het echte leven dus.

      ’t Is weer een heel verhaal geworden. Laat ik stoppen. Je staat inmiddels in mijn favorieten, als het mag.

      Groetjes

      Willem

      Geliked door 1 persoon

  4. Ik ben je nooit vergeten Son. Ik weet dat we elkaar volgden. De verhalen over G. en het stadion waar je vlak bij woonde, voor zover ik me kan herinneren.
    Waarom zagen we elkaar toen niet meer? Ik heb nog een flauwe herinnering. Ik geloof dat het nu veel beter met je gaat zo te lezen.
    Dat is fijn. En nieuwe blogjes, nieuwe kansen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  5. Leuke blog, vooral je “blogs” vind ik leuk geschreven… maar ik heb toch een foutje ontdekt. In je blog over verslaving spreek je met geen woord over gezelschapsspelletjes… en blijkt dat die dus toch prominent aanwezig zijn op je site… (ok, kleine hint : kijk naar je banner 🙂 )
    Ik kom hier zeker nog eens terug, “Keep up the good work!”

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Bisje,
      Dankjewel voor je leuke reactie, het volgen van mijn blog en mooie compliment! Blij mee ☺
      Ik merk dat je een goed waarnemer bent, leuk!
      Gezelschapspelletjes is hier geen dagelijkse kost maar bij verveling (en dat gebeurd echt nooit) willen we nog weleens een spel uit de kast trekken 🙂

      Like

  6. Je hebt het weer leuk opgezet Sonja. Ik ga hier zeker wel af en toe een kijkje nemen. Misschien zelfs tips opdoen. Veel plezier met je blog!

    Like

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

Boekenzuurstof

Een blog over boeken

Matroos Beek

Grensgevallen

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

Neeltje leeft

over (vervlogen) dromen, herinneringen, het heden, verleden en wat mij verder bezighoudt

OverHaar.nl

gekrulde haren, gekrulde zinnen

Rianne Blogt

wandelen en nog veel meer

sonjatheowalking👁️

Just Open Your Eyes And See The World

REBBELTJE

Yep it's me

Welkom op Karels WP

wil van mijn bezoekers een glimlach ontfutselen

Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pippi's hometown

een blog met sterke verhalen

De Boekblogger

Boekrecensies en boekennieuwtjes

Creabealounge

My passion, your passion

Een Ladekast Met Snuisterijen

Deze ladekast is mijn leven. In iedere lade een spinsel of gebeurtenis.