Meisje zonder verleden Michael Robotham

Verschenen: 2019
Genre: psychologische thriller serie ( deel 1)
Uitgever: Cargo
Pagina’s: 396

Extra informatie:
De Australische journalist Michael Robotham (1960) reisde jarenlang de wereld rond en maakte reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Van zijn hand verschenen de zeer succesvolle thrillers De verdenking, Het verlies, Nachtboot, Gebroken, Vuurvast, Boetedoening, Zeg dat het je spijt, Door mijn ogen en De afrekening. Zijn werk is bekroond met de Ned Kelly Award.

Inhoud
Niemand weet waar ze vandaan komt, niemand weet wie ze is.
Er is maar één ding zeker, ze weet wanneer je liegt.

Er wordt een meisje gevonden in een huis waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld. Ze is uitgehongerd en vies, en wil niemand vertellen wie ze is, hoe oud ze is of waar ze vandaan komt. Misschien is ze twaalf, misschien vijftien. Niemand heeft haar als vermist opgegeven, en ook een dna-test geeft geen uitsluitsel over haar identiteit. Iemand geeft haar de naam Evie Cormac, en ze krijgt een plaatsje in een gesloten jeugdinstelling.

Zes jaar later claimt Evie dat ze achttien is en klaar om de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of Evie zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Cyrus had zich op alles voorbereid, maar niet op deze fascinerende en gevaarlijke jonge vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En blijkbaar vertelt niemand in haar omgeving de waarheid.

In 2017 las ik  Verdenking van dezelfde schrijver het eerste deel  uit een serie rondom psychiater Joseph O’Loughlin die aan Parkinson lijdt maar de humor er in weet te houden, zie bovenaan de blog voor de andere delen.

Ik was blij verrastover dit boek en  vast besloten de andere delen ook te lezen.
Zoals het soms kan gaan is het daar bij gebleven.  Zoveel mooie boeken nog te gaan,  te lange leeslijst en afwegingen maken. Het kwam er gewoon niet van.
Joseph`Loughlin geraakte op de achtergrond.

Tijdje terug las ik dat Robotham een nieuw boek had geschreven. Ik besloot om dit boek niet op de wachtlijst te zetten. Bieb checken en waarachtig, hij stond in de catalogus. Ik blij!

Vanaf  begin tot het einde toe is een  interessant en boeiend verhaal geschreven in een fijne schrijfstijl. Voor de tweede keer heb ik genoten van zijn werk!
In de samenvatting lees je waarover dit verhaal gaat. Dat wil ik iets nuanceren want het gaat niet alleen over het Evie Cormac, wél is zij de rode lijn in het verhaal.

De zijlijn  betreft de moord op de jonge kunstrijdster Jody Sheedan. Het  rechercheurs-team heeft zijn handen vol aan het oplossen van deze ingewikkelde zaak.
De hulp van Cyrus wordt  ingeschakeld maar die heeft zijn handen ook al vol aan de beschadigde Evie.

Goed boek!
Uiteraard blijft het verleden van Evie na deel 1 een vraag.
Hoop dat er nog veel delen zullen verschijnen!
Leestip!

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

4 gedachten over “Meisje zonder verleden Michael Robotham”

  1. Ik heb in 2017 je raad opgevolgd en heb enkele boeken van Robotham gelezen. Maar net zoals bij meer schrijvers kan je er genoeg van krijgen. Misschien had ik ook beter drie jaar tussen het lezen van twee van zijn boeken gelaten.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat is leuk om te weten! Klopt wel wat je zegt, soms net iets teveel. Ik ben van plan om de serie (de oude) te lezen, ik laat hier uiteraard weten wat ik er van vind! Dank voor je reactie!

      Like

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.