Meisje zonder verleden Michael Robotham

Verschenen: 2019
Genre: psychologische thriller
Uitgever: Cargo
Pagina’s: 396

Extra informatie:
De Australische journalist Michael Robotham (1960) reisde jarenlang de wereld rond en maakte reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Van zijn hand verschenen de zeer succesvolle thrillers De verdenking, Het verlies, Nachtboot, Gebroken, Vuurvast, Boetedoening, Zeg dat het je spijt, Door mijn ogen en De afrekening. Zijn werk is bekroond met de Ned Kelly Award.

Inhoud
Niemand weet waar ze vandaan komt, niemand weet wie ze is.
Er is maar één ding zeker, ze weet wanneer je liegt.

Er wordt een meisje gevonden in een huis waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld. Ze is uitgehongerd en vies, en wil niemand vertellen wie ze is, hoe oud ze is of waar ze vandaan komt. Misschien is ze twaalf, misschien vijftien. Niemand heeft haar als vermist opgegeven, en ook een dna-test geeft geen uitsluitsel over haar identiteit. Iemand geeft haar de naam Evie Cormac, en ze krijgt een plaatsje in een gesloten jeugdinstelling.

Zes jaar later claimt Evie dat ze achttien is en klaar om de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of Evie zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Cyrus had zich op alles voorbereid, maar niet op deze fascinerende en gevaarlijke jonge vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En blijkbaar vertelt niemand in haar omgeving de waarheid.

In 2017 las ik het boek Verdenking van dezelfde schrijver. Dit is het eerste deel uit een serie rondom de aan Parkinson lijdende psychiater Joseph O’Loughlin.
Bovenaan deze blog onder het kopje extra informatie zie je de andere delen uit deze serie, negen in totaal.
Ik weet nog dat ik laaiend enthousiast was over dit boek en was vast besloten om de andere delen ook te gaan lezen.
Zoals het soms kan gaan is het daar bij gebleven, raar maar waar. Zoveel mooie boeken te lezen, te lange leeslijst en daarna toch in de vergetelheid geraakt alhoewel de naam Michael Robotham mij altijd bij is gebleven.

Tijdje terug las ik dat hij weer een nieuw boek had geschreven en ik besloot om dit boek niet op de wachtlijst te zetten. Nee. Bieb checken en waarachtig, hij stond in de catalogus. Ik blij!

Vanaf het begin tot het eind was het interessant en boeiend, verteld in een fijne schrijfstijl.  Voor de tweede keer heb ik zeer genoten van zijn werk!
In de samenvatting lees je waarover dit verhaal gaat. Dat wil ik iets nuanceren want het gaat niet alleen over het meisje Evie Cormac, wél is zij de rode lijn in dit eerste deel uit Robotham zijn nieuwe serie waarin de psycholoog Cyrus en Evie de hoofdpersonages zullen vertolken.

De zijlijn in dit boek betreft de moord op het jonge meisje Jodie. Het rechercheurs-team heeft zijn handen vol aan het oplossen van deze ingewikkelde zaak.
De hulp van Cyrus wordt hier bij ingeschakeld maar die heeft zijn handen ook al vol aan de beschadigde Evie.

Goed boek waarvan de lezer van het genre psychologische thrillers hun hart mee op kunnen halen!
Uiteraard blijft het verleden van Evie na deel 1 een vraag.
Hoop dat er nog veel delen zullen verschijnen!
Leestip!

 

 

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

4 gedachten over “Meisje zonder verleden Michael Robotham”

  1. Ik heb in 2017 je raad opgevolgd en heb enkele boeken van Robotham gelezen. Maar net zoals bij meer schrijvers kan je er genoeg van krijgen. Misschien had ik ook beter drie jaar tussen het lezen van twee van zijn boeken gelaten.

    1. Dat is leuk om te weten! Klopt wel wat je zegt, soms net iets teveel. Ik ben van plan om de serie (de oude) te lezen, ik laat hier uiteraard weten wat ik er van vind! Dank voor je reactie!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.