Ruis Lydia van Houten

Waanzinnig verhaal!

Een waanzinnige combinatie van Stephen king, Joe Hill, Fitzek. 

Uitgevers: Kabook
Titel:Ruis
Verschenen: 2019
Genre: thriller/horror
Pagina’s: 309

Een stukje voorgeschiedenis
In 2016 las ik het boek  Het vervloekte huis  waarin  Mikayla Jackson na de zelfmoord van haar man Steven samen met haar kinderen Jason en Valerie is geëmigreerd naar Canada. Steven bleek daar een huis te hebben waarvan Mikayla de erfgename bleek te zijn. Een complete verrassing voor haar en de kinderen om hier na zijn dood achter te komen. De vraag waarom Steven hier nooit iets over verteld had bleef in haar hoofd rond spoken.  In  haar verdriet en rouw om de dood van haar man te verwerken neemt ze het besluit om  samen met haar kinderen een nieuwe toekomst op te bouwen in het verre Canada. 

Drie jaar na Het vervloekte huis verscheen Ruis, het vervolg. (2019)

Mikayla leidt een teruggetrokken leven in Canada. Ze lijdt aan ernstige hoofdpijnen en nachtmerries. Ze is haar herinneringen kwijt en wordt dagelijks achtervolgd door vreselijke waanbeelden.
De geheimzinnige bewoners van Rocky Roads lijken haar allemaal te willen helpen, maar Mikayla blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. Langzaam wordt het haar duidelijk dat het gigantische ziekenhuis Westwood een gruwelijke waarheid verborgen houdt.

Dit boek is een waanzinnige – in de juiste zin van het woord- rariteitenkabinet. Ik weet niet waarin ik bent beland. Is het waan of is het echt? Horror of Science Fiction? Lachwekkend of tandenknarsend eng?
Ik ga het je vertellen. Alle elementen zitten er constant in.  Sommige situaties zijn zó bizar dat ik er spontaan van in de lach schiet maar dat is zoals ik die bepaalde passages lees.  Als lezer krijg je geen rust. Op elke pagina is er iets aan de hand en als lezer snap je er geen hol van. Terug lezen, nadenken, conclusies trekken is onbegonnen moeite. Ik blijf het niet snappen.  Een en al verwarring. Het hele boek door. Er.Komt.Geen.Einde.Aan.

Totdat ik bij de laatste hoofdstukken ben beland. Langzaam begint het duidelijk te worden welke gruwelen er in het Westwood ziekenhuis uitgevoerd worden maar pas in het laatste hoofdstuk wordt het de lezer duidelijk gemaakt hoe het nou allemaal echt zit!
Subliem!

Aanrader voor de lezer in de categorie thriller/horror/sf
Wellicht is het aan te raden om eerst te beginnen met Het vervloekte huis.

Eerder gelezen:
Het vervloekte huis
Prooi

 

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.