Lazarus Lars Kepler

Uitgever: Cargo
Verschenen: 2018
Genre: thriller reeks Joona Linna
Deel 7
Bladzijden: 539

LET OP: recensie bevat spoilers, niet lezen als je het niet wil weten!!

 

Lazarus is de zevende thriller rondom Joona Linna.

Inhoud

In een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën.

Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood – anderen van een nachtmerrie.

Het heeft ongeveer twee jaar geduurd voordat boek 7 uit deze serie verscheen. Als je veel boeken leest onthoud je niet alles was je hebt gelezen en al helemaal niet als het volgende deel pas twee jaar later verschijnt. Dat wordt dus af en toe even flink in mijn geheugen graven en mijn eigen recensies door pluizen maar daar word ik niet veel wijzer van om de simpele reden dat ik niks verhul in mijn reviews, spoilers hè ? Als ik op gang ben met lezen komt het toch wel weer terug….

Let op de  volgende tekst bevat spoilers…niet verder lezen als je het niet wil weten!

Jurek Walter de seriemoordenaar om wie de reeks draait is in deel 6 uitgeschakeld maar ook zijn tweelingbroer en handlanger is dood.
Saga, Joona Linna en het gehele recherche-team kunnen weer opgelucht adem halen.
Lummi ( dochter Joona Linna) viert haar vrijheid, ze hoeft niet langer in de anonimiteit te leven. Ze woon nu in Parijs, heeft een fijne relatie met haar vriend en studeert. Het leven is weer de moeite waard ook al mist ze haar overleden moeder.
Maar dan gebeurt het onmogelijke…
Er is een moord gepleegd die Joona erg doet denken aan de manier waarop Jurek Walter altijd te werk ging. Hij weet het zeker: Jurek Walter is back!  Saga en het rechercheteam delen zijn bevinding niet en verklaren  Joona bijna voor gek, Jurek is dood, eigenhandig vermoord door één van hun. Voorgoed uitgeschakeld.
Als niemand naar hem wil luisteren, ook niet zijn nieuwe liefde Valeria, neemt Joona een drastisch besluit, hij brengt Lummi op de hoogte  en vanaf dat moment is de jacht op Jurek Walter opnieuw geopend….maar dit keer staat hij er alleen voor, zijn collega’s denken dat Joona paranoide is geworden. Maar is dat zo?

Lars Kepler schrijft gedetailleerd, filmisch wordt het ook genoemd, de kleinste dingetjes die nergens toe leiden worden beschreven, de lezer wordt gewezen op een wegwaaiend leeg chipszakje die ergens op een spoor ligt…om maar een voorbeeld te noemen. Ik bedoel hiermee te zeggen dat het boek niet voor niks 539 pagina’s heeft.
Het schrijversduo weet in deel 7 de spanning weer goed op te bouwen maar het duurt mijn inziens een beetje te lang en sommige passages zijn ronduit saai maar ook hier kan ik mee dealen want het verhaal is onderhoudend ook al is de plot wel erg ver gezocht maar dat mag in een bedacht verhaal. Wel kost het me steeds meer moeite om passages te lezen waarin personages op een gruwelijke manier worden afgeslacht, voor mij hoeft dat echt niet. Dan toch liever een goede spannende psychologische thriller zonder al die vreselijke moorden maar dan neemt niet weg dat ik toch heb genoten van de  spanning en de acties rondom Joona en Lummi tijdens de jacht op Jurek.
Lukt het Joona zijn halsstarrige collega rechercheurs nog op andere gedachten te brengen over hun ontkenning rondom Jurek Walter?

Het einde was voor mij een mengeling van irritatie, spanning maar ook een beetje verdrietig…
Cliffhanger dus.
Hoop dat het niet weer twee jaar gaat duren.
|Leestip voor de Lars Kepler lezers!

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

4 gedachten over “Lazarus Lars Kepler”

    1. Soms wil dat weleens werken inderdaad. Ik heb de hele serie rondom Joona Linna gelezen, soms heel spannend. Het ene boek is beter dan het andere maar allemaal de moeite waard. Dankje voor je reactie! 😃

  1. Voor mij is het geen moment saai geweest. Ik houd op zijn tijd wel van het gruwelijke in dit boek. Knap bedacht ook hoe zijn dochter er op ingaat! Ik kijk al uit naar de volgende. Wat je zegt, hopelijk duurt het niet weer zo lang.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.