In de Maneschijn M.J. Arlidge

Verschenen: 2018
Uitgever: Boekerij
Pagina’s: 522
Genre: thrillerreeks Helen Grace
Boek 8.

9200000095410655 manenschijn

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

Ja, het moest er even weer van komen ook al had ik liever een mooie roman gelezen maar ja, soms moet je je zinnen even verzetten.
Tot nu toe heb ik alle Helen Grace boeken gelezen maar zoals de trouwe lezer van mijn boekenblog inmiddels wel zal  weten ben ik al die bloederige gruwelijkheden een beetje beu en lees ik liever een genre waar het er stukken minder gewelddadig aan toe gaat.
Maar goed, deze wilde ik lezen omdat ik ze nu eenmaal allemaal heb gelezen.

De oneliner op de cover is in elk geval veelbelovend….In het bos schuilt iets duisters…
Na het lezen van de inhoud begon ik eigenlijk al met een flinke dosis tegenzin…de vraag is dan…waarom zou ik het lezen? Ja, goeie vraag die ikzelf ergens hierboven al heb beantwoord. Eigenlijk zou dat niet de reden moeten zijn…toch?
Oke, wat vond ik ervan?
Niet wat ik van een Helen Grace boek had verwacht. In eerdere delen speelde Helen een duidelijke rol wat betreft haar persoonlijke leven en activiteiten, dat was in dit boek niet.
Haar rol was die van de rechercheur die samen met haar team probeerde om er achter te komen wie al die bizarre moorden in het bos pleegde.
Het boek telt ruim 500 pagina’s, ik vond het een hele kluif om het vol te houden tot het einde want het verhaal had dan wel die gruwelijke moorden in het bos (waarop ik dus echt niet meer zit te wachten) maar het was niet een interessant plot die het de moeite waard maakte om tot het einde geboeid te blijven lezen.
Ik heb het uitgelezen maar niet met heel veel overtuiging.
Komt er een deel 9 dan ben ik bang dat ik ook dat boek toch wel weer zal lezen.
Tja….ik ben een trouwe lezer.
Lees en oordeel zelf.

 

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

3 gedachten over “In de Maneschijn M.J. Arlidge”

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.