Die nacht aan het meer Deirdre Purcell

Mooie dramatiek, leestip!

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Verschenen: 1992
Genre: Roman
Pagina’s: 462

Op een stralende zomerdag is Rose O’Beirne Moffat met haar honden aan het wandelen over het uitgestrekte landgoed van haar vader. Het is de dag voor haar zestiende verjaardag, de dag dat ze John Flynn, de leuke jongen van het poortwachtershuis, ontmoet. John leert haar vissen, en daarna kust hij haar… Enkele maanden later emigreert John door armoede gedwongen naar Canada, treurend om het beeldschone meisje dat hij in Ierland moet achterlaten. John weet niet dat hun enige gestolen liefdesnacht tragische gevolgen heeft voor Rose. Zwanger, vernederd en afgewezen door haar moeder, resten haar slechts bitterzoete herinneringen aan haar eerste liefde. Op weg naar Canada ontmoet John de onstuimige Karen Larsen. Zij weet John te verleiden en krijgt ook een kind van hem. Door een wrede speling van het lot ontmoeten de twee liefdeskinderen elkaar jaren later in Ierland. Onbewust van het feit dat zij dezelfde vader hebben, geven zij toe aan een fatale aantrekkingskracht…

Dit boek kreeg ik jaren geleden van iemand, ik heb het op de stapel ‘leesikooitnogweleens’ neergelegd. Nu nam ik deze stapel eens onder de loep.
Pas geleden las ik met  veel plezier een paar mooie Historische romans  en bedacht dat er nog wel eentje achteraan kon alvorens ik mij weer op het gevaarlijke thrillerpad zou begeven waar ook een paar spannende jongens op me liggen te wachten die ik niet wil passeren.
Maar oke, de inhoud van dit boek wist me nog niet helemaal over de streep te trekken maar vooruit, ik gaf het een kans, voorgoed wegleggen kan altijd nog!

Eenmaal begonnen in het verhaal kon ik het nog maar met moeite wegleggen.
Normaliter is dit  boek er niet eentje  die ik uit de bieb catalogus zou kiezen maar wetende dat ik ooit erg heb genoten van de klassieker en wereldwijd bekende fantastische Gejaagd door de wind van Margareth Mitchell ( en deel 2 met de titel Scarlett) gaf ik het een kans.

Die nacht aan het meer (alleen de titel al :-)) is een prachtig feelgood boek, het heeft alles in zich dat leent voor een paar heerlijke leesuurtjes maar vergis je niet in het woord feelgood want dan kom je bedrogen uit….
Kommer en kwel…kortom drama waarbij ik af en toe wel even moest slikken. 

Hou je van een mooie dramatiek verhaal dan is dit boek zeker een aanrader!
Ik vond het in ieder geval prachtig!

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

6 gedachten over “Die nacht aan het meer Deirdre Purcell”

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.