De verloren Familie Jenna Blum

Verschenen: november 2017
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 394
Genre: roman

Auteur van Het Familieportret (roman)

9200000079259882 de verloren familie

Nadat ik de prachtige roman met de titel Het Familieportret heb gelezen was ik nu erg benieuwd naar dit boek.

Inhoud
De Duits-joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog ontvlucht hij Europa en probeert hij in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn geslaagde nieuwe leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten.

Terwijl Peter en zijn gezin te maken krijgen met de snelle veranderingen en spanningen van de naoorlogse jaren in Amerika, dringt het verleden, dat Peter liever zou vergeten, zich steeds meer op. Als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen, kan hij de zwaarst wegende herinnering van allemaal niet langer wegstoppen: die aan zijn verloren familie…

Dit verhaal is onderverdeeld in 3 delen.
Deel 1 Peter
Deel 2 June
Deel 3 Elsbeth (dochter)

De  sterk getraumatiseerde Peter heeft het verlies van  zijn vrouw en hun twee hele jonge dochtertjes niet verwerkt. Hij kan er wil er met niemand over praten maar van tijd tot tijd herbeleefd hij in zijn hoofd de verschrikkelijke gevolgen van de Holocaust.
In zijn restaurant die de naam draagt van zijn vermoorde vrouw Mascha treft hij de twintig jaar jongere top model June. Het is dan 1965.
Er bloeit iets op tussen de twee verliefden maar lukt het June om de introverte Peter zover te krijgen dat hij over zijn verleden wil praten?

In een tijdbestek van iets meer dan twintig jaar (965-1986) lees ik over de zielenroerselen van de door de Tweede Wereldoorlog getergde en introverte Peter die meer tijd doorbrengt in zijn geliefde restaurant dan bij zijn jonge gezin. Totdat er een fatale ommekeer komt in zijn en hun leven.

De veel jongere June is gestopt met modellenwerk. Ze voelt zich gefrustreerd door het zwijgen van Peter en probeert steeds opnieuw om hem aan het praten te krijgen.
Inmiddels verstrijken de jaren en June begint zich te vervelen…ze gaat op zoek naar afleiding…..

Elsbeth is een opstandig meisje. Ze is bijna zestien jaar en doet waar ze zin in heeft. Ze heeft geen goede verstandhouding met haar moeder June en een vriendin die niet zo’n goede invloed op haar heeft.

Op spoilers te voorkomen laat ik het hierbij.
De Verloren familie lijkt niet op Het Familieportret ( die vergelijking wil ik ook niet maken) maar wel een mooie roman die ik met veel plezier heb gelezen.
De introverte Peter die geen afstand lijkt te kunnen doen van zijn eerste jonge gezinnetje,de hierdoor gefrustreerde June die niets liever wil dan dat haar man er over spreekt.
De al van jongs af  lastige relatie tussen moeder June en dochter Elsbeth. Drie moooie verhaallijnen die zeker de moeite waard zijn!
Aanrader!

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.