De dag van de doden Nicci French

59f16eab3faac4.60844949
Verschenen: april 2018
Genre: psychologische misdaadserie
Delen: 8
Pagina’s: 365
Uitgever: Ambo/Anthos

Onderstaande informatie is terug te vinden bij Bol.com

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol. Het echtpaar schrijft niet samen. Eén van hen begint met een hoofdstuk dat vervolgens door de ander bewerkt wordt. Om de beurt bewerken zij een hoofdstuk net zolang totdat hun persoonlijke stijlen uitgewist zijn en er een derde stem ontstaat: de stem van Nicci French.

Omschrijving
De dag van de doden’ is het achtste en laatste deel in de spannende Frieda Klein-serie van Nicci French.
De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.
Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven…
Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In de literaire thriller “De dag van de doden’ gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan.

Alle boeken van het schrijvers-echtpaar Nicci French heb ik met veel plezier gelezen en daar hoort natuurlijk ook deze onderhuids spannende serie bij. Een mooie serie rondom de gesloten en goudeerlijke psychoanalytica Frieda Klein die altijd een goede samenwerking boven ego zal verkiezen. Ze houdt zich niet bezig met wat anderen van haar of haar werkwijze vinden. Frieda wil gerechtigheid en rust en die rust vindt ze op haar  nachtelijke urenlange wandelingen langs  de rivier de Theems die ze als geen ander op haar duimpje kent.
Om elke spoiler buiten te sluiten laat ik het hier bij.

Conclusie: Jammer om afscheid te moeten nemen van Frieda Klein maar ik snap ook dat een personage niet tot vervelens toe uitgemolken moet worden.
Het is mooi zo!
Ondanks  dat het allemaal heel gestaag gaat en aan het eind sommige dingen niet geheel bevredigend zijn afgerond is ook het achtste en laatste deel in deze serie een fijn boek!
En de climax? Tja…..de vraag is….wie zal wie doden.
Voor mij een  weet!

Lezen deze serie!

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.