Het kwaad in ons Corine Hartman

Uitgeverij: Cargo
Verschenen: 2018
Genre: thriller/
Pagina’s: 285
Boek 3 van de standalone Ijsselmoorden reeks
Eerder: Een vlaag van waanzin en Sluipend Gif. 

Inhoud
Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin.
Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden, en ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond.

Tijdens het lezen van een Corine Hartman heb ik nooit de gedachte gehad te willen stoppen met het boek, altijd goed, spannend of gewoon heel mooi geschreven. Zo is dat!
Het kwaad in ons bracht me even aan het wankelen. Een warrig verhaal, geen touw aan vast te knopen. Ga ik door met lezen?
Ja dus. Túúrlijk doe ik dat. Want, je legt geen Corine Hartman aan de kant, dat doe je gewoon niet, haar boeken zijn altijd goed tot geweldig.
Dus las ik door. Langzamerhand begon ik er in te komen. Twee adoptie kinderen en een eigen kind met ieder hun eigen problemen die langzaam uitgroeien tot iets groots.
Moeder Simone blijft geloven in het goede van haar gezin. All you need is love en dat draagt ze ook uit,  ze gaat er helemaal voor.
Schone schijn, alleen Simone weet het niet of wil het niet weten.
Deze psychologische thriller/roman heeft me uiteindelijk gepakt, ondanks dat het een flinke dosis gewelddadige acties bevat waar ik niet echt gelukkig van wordt maar wat ook in het echt gebeurd, in het hier en nu.

Over de Nederlandse Bonnie en Clyde in het AD 2016. ( Algemeen Dagblad) 
Het gaat onder meer om poging tot doodslag, diefstal, zware mishandelingen en afpersing. Het misdaadduo sloeg in februari 2014 toe in Echten (Drenthe), Meppel, Lage Mierde (Noord-Brabant) en Enschede. 

Drank en drugs in een keiharde gevoelloze wereld waarin de drie zich staande moeten zien te houden.
Of hun dit gaat lukken is voor mij een weet, voor de toekomstige lezer ervan een vraag.
En de ouders? Goed bedacht eindplot!

Op de achterflap is te lezen dat de auteur zich heeft laten inspireren door de Nederlandse Bonnie en Clyde die in 2014 in Twente meerdere slachtoffers maakten.
De mannelijke helft van het duo werd als Braziliaans kind door een Nederlands echtpaar geadopteerd.
Hartman heeft een aantal van die gewelddadige, nietsontziende acties in haar boek verwerkt. Onderaan deze recensie zie je een link die doorverwijst naar het artikel over de Nederlandse Bonnie en Clyde.
Mijn persoonlijke mening is dat Het kwaad in ons  niet haar beste of mooiste werk is maar het is zeker wel een leestip.
Lees hier een interview op Hebban in gesprek met Corine Hartman, zelf ook een adoptiekind.

Extra
14 en 16 jaar geëist tegen Bonnie en Clyde
Volg hier de link naar het artikel in het AD van 11/01/16

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

3 gedachten over “Het kwaad in ons Corine Hartman”

  1. Zelf heb ik wel genoten van deze van haar. Vooral met de gedachte, dat het realistisch kan zijn. Ook het feit dat het om adoptiekinderen gaat en een eigen kind. Het vertrouwen wat ouders in hun kinderen kunnen hebben.

    1. Simone is mij te goed van vertrouwen, oogkleppen voor. De afschuwelijke gewelddadige acties van deze ontspoorde jongeren zou misschien niet zo uit de hand zijn gelopen als er meer contrõle en strengere huisregels waren geweest, in het geval van dit gezin zou dat veel beter zijn geweest. Dankje voor je reactie Sunnie! 😃

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.