Onderuitgehaald Loes den Hollander

147 Loes den Hollander - OnderuitgehaaldAls de waarheid boven water dreigt te komen

Verschenen: november 2017
Uitgever: De Crime Compagnie
Genre: vrouwenthriller
Pagina’s: 281

Het gezin met de naam Fortuin bestaat uit drie personen, vader Fokke en  zijn dochters Sigrid en Wieke, de moeder van de meisjes is overleden toen ze nog heel jong waren. Niet lang daarna hertrouwde Fokke met Freddy ( vrouw). Vanaf dat moment stond het gezin voortdurend onder hoogspanning, met name Sigrid en haar stiefmoeder konden samen niet door een deur, ze lagen constant met elkaar overhoop, de term ‘boze stiefmoeder’ is hier volledig op zijn plaats. Zodra Sigrid achttien jaar is gaat ze samenwonen om het ouderlijke huis te kunnen ontvluchten.
Jaren later als beide dochters uit het huis zijn worden ze door hun vader uitgenodigd voor een vakantie alleen met hun drieën, Freddy zal thuis blijven.
Hoe het dan toch kan gebeuren dat de stiefmoeder verdrinkt in het zwembad bij hun vakantiehuis ga ik uiteraard niet onthullen.

De zwijgplicht die de vader zijn dochters heeft opgelegd over de ware toedracht van de verdrinkingsdood van Freddy krijgt ineens een deuk als Sigrid zeven jaar later per post  een manuscript ontvangt waar ze erg van schrikt, het vertoont veel overeenkomsten met hun eigen verhaal, de toon is dreigend en de afzender maakt zijn/haar eigen naam niet bekend.
Wie is deze persoon die hun leven overhoop wil halen en wat zijn de motieven?

Elk jaar 1 boek schrijven, misschien zelfs 2? Ik ben inmiddels de tel een beetje kwijt maar zo uit mijn blote hoofd schat ik in dat Loes pak ‘m beet zo’n 24 boeken heeft geschreven die ik bijna allemaal heb gelezen, behalve de korte verhalen bundels. De eerst verschenen boeken zijn naar mijn idee haar beste, ik las ze met veel plezier. De schrijfster is goed in het bedenken van psychologische verhalen maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik de laatste jaren minder plezier beleef aan haar boeken ook al zijn ze  altijd nog goed voor 3 sterren (voorheen 4,5 )
Onderuitgehaald is een  boek die je achter elkaar door wil lezen, want wie is degene die de manuscripten naar Sigrid verstuurd en hoe zit dat nou precies met de verdrinking van Freddy waar nogal geheimzinnig over wordt gedaan? Maar dit boek heeft ook een  aantal minpunten. Zo vond ik de uitgebreide en vaak voorkomende vertellingen over de seksuele driften van een paar personages storend werken en ook niet echt Loes (zonder haar in een hokje te willen duwen) Heeft dit misschien te maken met verandering van uitgever?
Ook was het verhaal iets te traag en soms té chicklit…maar dat is mijn mening.
De ontknoping kwam niet als een totale verrassing en het einde te abrupt.
Wel een leestip.

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.