Prooi Lydia van Houten

Verschijnt: juni 2017
Uitgevers: Kabook
ISBN: 9789082686104
Genre: thriller/horror

Extra informatie
Prooi is de derde thriller van Lydia van Houten.
1. Doodstil verschenen: juni 2015
2. Het vervloekte huis : juni 2016
3. Prooi: verwacht juni 2017

Twitter Quote Lydia van Houten:
‘Fictie schrijven is een manier om in chaos orde te scheppen en waarheid in realiteit te vinden op plaatsen die anders verborgen blijven ;)’.
Dankjewel Lydia!

Oneliner: Prooi een denderende nachtmerrie die je niet mag missen!

Achterflap

De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht.

Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen…

Ik bedank Kabook Uitgevers voor de ontvangst van dit vooruitlees- exemplaar.

Drie thrillers in precies drie jaar.
Het vervloekte huis was mijn eerste kennismaking met de schrijfster, haar thrillerdebuut Doodstil wil ik nog steeds lezen maar zoals elke lezer weet zijn de ntl lijsten lang tot zeer lang daarom is het een voordeel om geselecteerd te worden voor het lezen van een vooruitlees-exemplaar dat – in het geval van Prooi – naar verwachting in juni zal verschijnen dus komt zo’n boek altijd op de prioriteitenlijst te staan.

Proloog quote:
‘Eve, je kunt niet ontsnappen. Je weet toch ondertussen dat ze je zullen verscheuren?’.

Leesbeleving

Dit boek is nou typisch zo’n verhaal om heerlijk onderuitgezakt op de bank lekker weg te lezen..dat dacht ik toen ik er in begon en dat dacht ik nog steeds toen ik er wat verder in kwam. Heerlijk om weer eens een gemakkelijke thriller te lezen waarbij ik niet al te veel hoef na te denken.  Maar niets is wat het in het begint lijkt te zijn…
De -schijn bedriegt!- gemakkelijke verhaallijn neigt een beetje naar een YA verhaal heb ik het idee.  De studente Evy werd in Nederland gestalkt en slaat op de vlucht naar Londen waar ze haar intrek neemt in een studentenhuis. Het is zomervakantie, de studenten fladderen van de ene naar de andere pub waarbij stevig wordt gedronken en vriendjes mee naar huis worden genomen maar ook in het studentenhuis kunnen sommige bewoners hun ogen- en handen- niet van Evy afhouden, ook de stille creepy Justin waar Evy niks van moet hebben heeft kennelijk een oogje op haar…of is er iets anders aan de hand?
De personage Evy komt bij mij over als een ietwat naïeve ondoordachte jonge vrouw met een licht egocentrische inslag en weinig inhoud…dacht ik…maar zoals ik al zei: niets is wat het lijkt...want,  ook al zijn er niet zo heel veel personages te onthouden die er wél  zijn daarvan weet je niet of ze wel of niet betrouwbaar zijn, ik twijfelde zo’n beetje aan iedereen. De mysterieuze telefoontjes en dreigbrieven die af en toe bij haar binnen komen versterkt dit wantrouwige gevoel, wie zit hier achter….?
Heeft de stalker waarvoor ze is gevlucht haar weten te vinden misschien?
Op het moment dat Evy in serieuze geldnood komt te zitten en vreest voor het niet kunnen behouden van haar kamer in het studentenhuis wordt haar een baan aangeboden  op de plezierjacht van Martin Dumont, vanaf dan  is het gebeurd met de rust..en dan heb ik het niet alleen over het oppervlakkig leventje van Evy, ook ik zit niet meer heerlijk onderuit gezakt op de bank. Echt niet!
Showtime!

Prooi of jager?

En wat voor showtime!
Plotseling zit ik in een doodenge achtbaan, een aaneenschakeling van de meest enge horror gebeurtenissen gaat aan me voorbij,  ik zit er middenin er uitstappen is geen optie. Deel 2 is het absolute tegenovergestelde van het voortkabbelende deel 1, het gaat echt razendsnel en er gebeurd veel….heel veel!
Wat gebeurt hier allemaal? Wat gebeurt er met de naïeve, ondoordachte Evy? Ik zie een moedige en keiharde dame die zich moet zien te handhaven in een bizarre duistere en sinistere wereld waarin ze keihard moet vechten om te overleven, gaat haar dit lukken?
Af en toe voert Evy een gesprek met een meisje, ik heb geen idee wie dit is en waar ze vandaan komt, deze onwetendheid wordt me volledig duidelijk in de verhelderende epiloog waarin alles wat er is gebeurd in haar leven  tot in details wordt uitgelegd maar die ik twee keer heb gelezen om het goed tot me door te laten dringen.
Prachtig stuk psychologie, knap gedaan!

Quote:
‘Met een schok kwam het binnen. Mijn hart begon te bonzen en ik zag alles aan me voorbij trekken, als in een slechte film.

Het is in twee delen geschreven, het begint rustig en dat blijft het ook een tijd maar dan gaat het los!
De korte hoofdstukken, de vertelling vanuit het perspectief van Evy in de eerste persoon, de denderende sneltreinvaart waarin het boek is geschreven, de immense en totaal onverwachte vele  spannende gebeurtenissen maakt dit boek een 5 sterren exemplaar!
Geen moment verveling!
Prooi mag je niet missen!

Een voorproefje van het boek lees je hier 
En hier lees je het persoonlijke verhaal van Lydia over het ontstaan van Prooi, zeker de moeite van het lezen waard!

WINACTIE!!

Nieuwsgierig geworden? Houd de blog dan goed in de gaten, over een tijdje verschijnt er een winactie voor Prooi op de site! 

Advertenties

5 thoughts on “Prooi Lydia van Houten

  1. Lize schreef:

    Dit lijkt mij wel een goed boek en ik ben ook benieuwd naar de vorige delen.

  2. Gerda schreef:

    De titel geeft het al aan..prachtige recensie en zeker dat ik ook in doodenge achtbaan wil zitten!!

  3. Aniek de Vries schreef:

    Leukleuk

  4. Wow! Leuke blogtekst! Het boek lijkt me alvast superspannend 🙂

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.