Schaduwkinderen Linda jansma

Uitgever: Crime Compagnie
Verschenen: januari 2017
Pagina’s boek: 400
E-reader: 295

9200000062770062

Inhoud

Schaduwkinderen is het eerste deel in de trilogie Cirkel van het kwaad.

Wat is er twintig jaar geleden precies gebeurd? Jules’ herinneringen aan die avond zijn vaag, het enige wat ze weet is dat haar vader dood is. Haar broer is veroordeeld voor de moord, maar Jules gelooft in zijn onschuld. Of spelen er dingen waar zij geen weet van heeft? Terwijl ze verbeten blijft zoeken naar antwoorden, stort ze zich op haar werk als officier van justitie en krijgt ze te maken met een zenuwslopende zaak die ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen.

Mijn leesbeleving

Terroristische aanslagen en dreigingen zijn de ingrediënten van deel 1 uit de nieuwe trilogie genaamd Cirkel van het kwaad.
De van oorsprong Belgische officier van justitie Jules Declerck schrikt zich lamlendig als ze de harde knal en vervolgens de zwarte rook ziet veroorzaakt door een explosie.
Nog niet bekomen en zich afvragend wat er in vredesnaam aan de hand is gaat haar mobiel af, ze wordt gebeld door misdaad journalist en ex vriendje Harry Simones die altijd bovenop het nieuws zit maar hij vangt bot, Jules weet net zo weinig als hij, ondertussen krijgt hij nieuws binnen via zijn scanner….
Het blijkt om om een bom te gaan!

Dit is het begin van een dreigend plot en terroristische aanslagen waarbij ook hele jonge kinderen betrokken zijn. Dit is niet de eerste keer dat ik een boek lees met dit actuele thema,  kennelijk een populair thema onder vele lezers en auteurs.
Jules en haar team proberen de identiteit te achterhalen van de daders maar dat wordt nog een lastige zaak.

Privé heeft Jules een rugzakje, haar vader is twintig jaar geleden vermoord waarvoor haar oudere broer Remi is veroordeeld maar Jules kan niet geloven dat hij dat ook daadwerkelijk op zijn geweten heeft.
Contact met haar broer heeft ze in al die jaren dat hij vast zit niet meer gehad maar in gedachten laat hij haar niet los.

Schaduwkinderen vond ik zeker niet slecht maar ook niet heel erg goed.
Misschien heeft dit te maken met de andere boeken die ik heb gelezen rondom dit thema maar zeker is dat ik geen klik voelde met Jules noch andere personages.
Hoofdpersonage Jules is een ietwat snauwerig en weinig vriendelijke personage maar dit kan natuurlijk nog alle kanten op gaan in de twee delen die gaan volgen.
Uiteindelijk liep de spanning wel op maar ik was al een eind op weg voordat ik de spanning pas echt goed begon te voelen.
Al met al, zoals gezegd absoluut geen slecht boek maar ook niet erg verrassend.
Wel een cliffhanger,  Yeah!

 

Advertenties

5 thoughts on “Schaduwkinderen Linda jansma

  1. folkertrath schreef:

    Ik houd het kort, prachtig gedaan Sonja 😀

  2. ERIC'SBLOG schreef:

    Goede beschrijvingen Sonja! Je maakt het gemakkelijk om een keuze te maken!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s