Schone Handen René Appel

Titel: Schone Handen
Auteur: René Appel
Uitgeverij: Anthos
Verschenen: 2007

1001004009244159

Inhoud
Sylvia heeft te lang weggekeken van de bloeiende drugshandel van haar man Eddie maar als de politie steeds vaker op de stoep staat, dringt pas goed tot haar door hoe diep hij erin verzeild is geraakt. Als alles fout dreigt te gaan, probeert Sylvia haar twee kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Eddie zal nergens voor terugdeinzen om ‘de familie’ bij elkaar te houden.

Het boek is verfilmd is 2015 met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Jeroen van Koningsbrugge maar wijkt af van het boek, zoals dat meestal gaat met verfilmingen.

Trailer

Boekbeleving
Het ontbreekt Sylvia en haar twee kinderen aan niets maar helaas kleeft er wel een groot bezwaar aan het luxe leventje die het gezin zich kan permitteren. Vader Eddie is nooit thuis, hij heeft altijd vage klusjes waarover hij tegen zijn vrouw weinig tot niets los laat maar Sylvia is op de hoogte van de criminele handel en wandel van haar echtgenoot dat van kwaad tot erger wordt. Sylvia wil haar kinderen niet langer bloot stellen aan  de gevaren en de criminele activiteiten van Eddie, ze  vertrekt met de kinderen. Niet alleen zijn ego kreeg hierdoor een flinke deuk, ook de angst dat Sylvia niet langer zou zwijgen tegenover de politie verergeren zijn misdadige praktijken.

Zoals alle Appel boeken is ook dit boek gemakkelijk leesbaar. Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Sylvia en Eddie en heeft weinig zij-lijntjes. De eerste druk was in 2007, de dertiende druk 2015.
Er staan een paar redactionele fouten in het ebook,  ik hoop dat de uitgever daar inmiddels van op de hoogte is en het gaat aanpassen voordat de veertiende (?) druk verschijnt.
Schone handen is een easy going boek, weinig tot geen spanning en het psychologische aspect  is ook al geen hoogstandje, maar ach, soms is dat ook weleens lekker hoor!

Advertenties

3 thoughts on “Schone Handen René Appel

  1. Lize schreef:

    Jammer dat er niet veel psychologie en spanning in zit. Voor de rest spreekt het boek mij wel aan.

  2. Regenboogvlinder schreef:

    Ik ken dit boek niet, ook de film niet gezien, maar het lijkt me wel een aanrader, ook voor mij! Bedankt!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s