Kick Chelsea Cain

Titel: Kick
Auteur: Chelsea Cain
Uitgever: The house of books
Verschenen: juli 2015
Aantal pagina’s 350
ISBN: 978904438071
Kick
Extra informatie
Chelsea Cain (1972) woont met haar man en dochter in Portland, Oregon, VS. Haar thrillers zijn in 24 talen vertaald. Kick is het eerste, bloedstollende deel in de Kick Lanniganserie.
Inhoud
Heel Amerika staat op z’n kop als de gekidnapte Kick Lannigan na vijf jaar levend wordt teruggevonden. Ze is zwaar getraumatiseerd, en opgeleid door haar ontvoerder om sloten open te breken, vuurwapens te gebruiken en explosieven te maken. Tien jaar later raken er in drie weken tijd twee kinderen vermist. Kick wordt benaderd door de raadselachtige en steenrijke ex-wapenhandelaar John Bishop, die wil dat ze hem helpt de kinderen te vinden. Kick weet echter nog niet dat hun zoektocht rechtstreeks zal leiden naar haar eigen, gruwelijke verleden…
Boekbeleving
Kick was 5 jaar toen ze werd ontvoerd terwijl ze op zoek was naar haar weggelopen hond Monster. De man, Mel genaamd, nam haar mee en vertelde haar dat hij haar nieuwe pappa was en zijn vrouw Linda werd haar nieuwe moeder. Mel en Linda houden zich bezig met walgelijke dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en de dingen die ze Kick eigen maakten verdiend ook zeker geen schoonheidsprijs. Het openbreken van sloten en het gebruik van vuurwapens zijn geen bezigheden waar een kind zich doorgaans mee bezig houdt maar Kick is compleet omgevormd en neemt het allemaal voor lief, en ze is er goed in! (wat haar later van pas komt)
Quote Proloog:
‘Ze wist wat ze moest doen,  mocht de politie ooit aan de deur komen. Dat hadden ze haar verteld. En ze hadden het geoefend – ’s ochtends vroeg, midden in de nacht, tijdens het eten – net zo lang tot ze vanaf elke willekeurige plek in huis binnen een minuut bij het valluik in de kast wist te komen’.
Deze gruwelijke tijd duurde vijf jaar en ondanks dat het meisje er getraumatiseerd uit is gekomen voelde ze toch een soort van ‘liefde’ voor haar nep ouders, in het bijzonder voor Mel. Na vijf jaar gevangen te hebben gezeten wordt ze bevrijd en weer herenigd met haar echte ouders. Kick was inmiddels tien jaar oud. De ontvoering, de gruwelijkheden die ze moest ondergaan en daarna de moeilijke periode en verschillende therapieën maakten Kick tot de jonge vrouw die ze nu, tien jaar na haar vrijlating, is geworden.
Kick heeft een broer, hij heet James. Hij is niet haar echte broer maar ze beschouwen elkaar wel als broer en zus. James heeft dezelfde gruwelijkheden meegemaakt. Kick en James hebben veel steun aan elkaar. Als ze merken dat er twee kinderen worden vermist gaan alle alarmbellen rinkelen. Niet veel later wordt Kick onverwachts geconfronteerd met de verschijning van John Bishop, op het eerste gezicht een kille persoonlijkheid waar Kick niks van moet hebben, totdat hij haar hulp vraagt bij het opsporen van de twee vermiste, waarschijnlijk ontvoerde kinderen. Na enige aarzeling ( Bishop is mysterieus, heeft koude ogen en oogt uiterst emotieloos.  Wie en wat is hij? ) stemt Kick er in toe. De zoektocht naar de vermiste kinderen gaat beginnen en stukje bij beetje komen ook Kick haar eigen herinneringen over haar ontvoering terug.
Mijn eerste kennismaking met de auteur heeft me niet teleurgesteld, goede schrijfstijl, korte hoofdstukken en een karakter beschrijving van de hoofdpersonage die uiterlijk misschien wat kil overkomt maar de opmerkzame lezer zal er direct de uiterlijke schijn ervan in herkennen. Kick heeft dingen meegemaakt die je geen enkel kind toewenst ( Cain heeft de lezer de ranzige details – gelukkig- bespaard ) om dat te kunnen overleven meet ze zich een houding aan maar van binnen is ze zwaar getraumatiseerd, waarvan de kenmerken zo nu en dan om de hoek komen zeilen maar dat is mijn interpretatie. De zijdelingse personage Paula, Kick haar moeder, wil munt slaan uit het waargebeurde verhaal van haar dochter. Keer op keer benaderd ze de bladen en de tv programma’s met verhalen en foto’s van haar dochter over de ontvoering periode en de tijd er na, dit tot grote ergernis van Kick.
In feite is Kick de hoofdpersoon met in het kielzog John Bishop en nog een zij-lijntje gaat naar haar ‘broer’James.
Het eindplot vraagt om meer Kick!
‘Kick’ is het eerste deel in een nieuwe spannende serie van Chelsea Cain.
Ik blijf haar volgen, zeker weten!
Aanrader!
Met dank aan http://www.boekensite.gent
Advertenties

8 thoughts on “Kick Chelsea Cain

  1. Kakel schreef:

    In een boekwinkel las ik eens: bij elk gekocht boek zou je tijd moeten kunnen kopen om het te lezen. En zo is het maar net! Dit lijkt me een spannend boek.

  2. son370 schreef:

    Blogs lezen, ik probeer altijd om een wekelijkse blogronde te ‘hoppen’ maar dat lukt niet altijd, er zijn nog zoveel andere dingen te doen! Misschien ga ik daar een keer over bloggen 🙂

  3. Regenboogvlinder schreef:

    Een boek dat me aantrekt, maar oh hemel, ik heb er nog zoveel te lezen, kopen doe ik het toch echt niet..!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s