Verzwegen Rene Appel

Titel: Verzwegen
Auteur: René Appel
Aantal pagina’s: 300
Uitgever: Ambo/Anthos
Verspreiding voor België: Veen Bosch & Keuning nv Antwerpen.
Verschenen: 2016
ISBN 9789026333729

 

564c02ca925f30.08251788

Suzan denkt gelukkig getrouwd te zijn met Ron maar daar denkt hij toch ietwat anders over, blijkt al gauw.
Samen runnen ze een tweedehandswinkel, zij doet de winkel, hij de webshop en bestellingen.
Suzan wordt geassisteerd door de jonge uitdagende Lieke, het klikt redelijk tussen de twee vrouwen alhoewel Lieke een bepaalde gereserveerdheid heeft ten opzichte van Suzan.
Direct in het begin van het boek ligt de moeder van Suzan in het ziekenhuis, een fatale herseninfarct waaraan ze al gauw overlijdt.
Bij het opruimen van het ouderlijk huis vindt ze een oud krantenbericht over een oude verkrachtingszaak, ze vraagt zich af waarvoor haar moeder juist dit bericht heeft bewaard, temeer ook omdat haar moeder nooit verteld heeft wie haar vader is en op haar sterfbed heeft geprobeerd om Suzan iets duidelijk te maken, jammer genoeg was het amper verstaanbaar, ze neemt haar geheim  mee het graf in.  Wat wilde haar moeder haar vertellen? Ze  gaat op onderzoek uit en komt uiteindelijk terecht bij de Tbs’er Fred die na een lange periode van opsluiting weer op eigen benen staat. Heeft Fred iets te maken met deze oude zaak en is hij wellicht haar vader?

Dit kleine boekje leest lekker weg maar denk niet dat je met Verzwegen een super spannende thriller te pakken hebt want dat is het niet, denk in de richting van een simpel psychologisch misdaad verhaal die op een eenvoudige maar prettige manier is geschreven en je zult niet teleurgesteld worden.
Eind conclusie: Verzwegen is een rustig voortkabbelend misdaadverhaal met weinig personages wat heerlijk relaxed leest en met een goed bedacht eindplot!

Met dank aan http://www.boekensite.gent voor dit recensie exemplaar.

Achterflap: Appel toont met Verzwegen opnieuw dat hij een meester is in het beschrijven van de alledaags werkelijkheid in de Nederlandse samenleving.

 

Advertenties

6 thoughts on “Verzwegen Rene Appel

 1. Charles Kuijpers schreef:

  Ik kan de waardering met slechts drie sterren niet rijmen met de positief klinkende conclusie. Een boek hoeft niet altijd bol te staan van de spanning om erg goed te zijn.

  • son370 schreef:

   Op mijn boekenblog geef ik alleen 5 sterren aan boeken waarvan ik vind dat ze het verdienen.Alle overige moeten het doen zonder de sterretjes.Op Hebban wordt er echter wel om gevraagd. 3 sterren staat voor een goed boek, als deze recensie bij jou de indruk wekt dat Verzwegen meer verdiend dan heb je het niet op de juiste manier gelezen of ik heb het niet goed omschreven maar aan het laatste twijfel ik eigenlijk niet.
   Dank voor je reactie Charles!

  • son370 schreef:

   Zie mijn reactie hierop Charles.

 2. Kakel schreef:

  Ik sla deze keer over. Volgende keer beter!
  Warme groet

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Lijkt me wel een lekker tussendoortje! Bedankt voor de tip!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s