Onderstroom Lucy Clarke

Titel: Onderstroom
Auteur: Lucy Clarke
Verschenen: Maart 2016
Uitgever: Ambo/Anthos

564c02e97e0b50.91696418‘Vertrouw ons, je zult het niet weg kunnen leggen’, volgens het tijdschrift Cosmopoliton. 

Onderstroom is een beklemmende thriller over een droomreis op zee die verandert in een nachtmerrie. Voor iedereen die genoten heeft van Het strand van Alex Garland en Jetset van Marion Pauw. 

Boekbeleving

De twee vorige romans Ademhalen en Nachtzwemmen  zijn aardige boeken,  nieuwsgierig ben ik naar Onderstroom volgens de achterflap een beklemmende thriller. Ik ben benieuwd!

Twee vriendinnen, Kitty en Lana,  alle twee niet zo happy met een situatie in hun huidige leven geven een slinger aan de wereldbol die blijft steken op de Filipijnen en daar gaan ze! Totaal  onverwachts treffen ze een uitbundige groep jonge mensen die onderweg zijn van de Filipijnen naar Nieuw-Zeeland op het zeiljacht The Blue. Als ze de mogelijkheid krijgen om mee te varen naar Nieuw-Zeeland hoeven ze daar niet over na te denken. Ze gaan maar wat graag mee! Het leven op The Blue is fantastisch en samen met hun nieuwe vrienden hebben ze de tijd van hun leven! Ze genieten  met volle teugen  en denken nooit meer zo gelukkig te zullen worden als nu op The Blue.  Ze varen op volle zee als ze erachter komen dat er een bemanningslid vermist is, de zoektocht levert niks op, ze gaan uit van het ergste. Vanaf dat moment is niks meer zoals het was. Lana wantrouwt elk bemanningslid, het stormt op zee en als de onverwoestbare vriendinnenband -sinds hun elfde- ook nog een flinke deuk krijgt vanwege wantrouwen wil Lana eigenlijk het liefst het schip verlaten, ook omdat de ontluikende liefde tussen haar en een bemanningslid op losse schroeven is komen te staan, oorzaak: wantrouwen.

Onderstroom heb ik met plezier gelezen maar om nou te spreken van een beklemmende thriller?  Nee, dat is het niet. Een rustige voortkabbelende roman met een spannend element erin verwerkt,  absoluut op een mooie en beeldende manier tot uiting gekomen dat is een betere beschrijving.
Wel een leestip!

 

 

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s