Het Joshua Profiel

Titel: Het Joshua profiel
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: The house of Books
Verschenen: 2016

Het Joshuaprofiel

Inhoud
De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Boekbeleving

Max en zijn broer Cosmo hebben een traumatische jeugd gehad, Cosmo is hierdoor zwaar beschadigd en wordt behandeld in een psychiatrische inrichting. Max heeft het schijnbaar goed kunnen verwerken en leidt een normaal leven.
In korte hoofdstukken wordt het boek vertelt vanuit verschillende perspectieven.
In dit boek gaat het over de privacy schending van iemand zijn internet gedrag- lees google zoekopdrachten- en de gevolgen wat dit met zich mee kan brengen.
In dit verhaal is de mislukte schrijver Max ten prooi gevallen aan de criminele activiteiten van een hacker organisatie en de gevolgen hiervan zijn niet mals!
Het is gedaan met het rustige leventje van de schrijver, zijn voorheen rustige leven is veranderd in een rollercoaster, een thriller  waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt. Spannend!
Om spoilers tegen te houden wil ik niet al te veel van het verhaal verklappen maar wel kan hier vermelden dat het thema pedofilie geen ondergeschikte rol speelt in het geheel, en voordat je nu bij voorbaat al weet dat je dit boek dan niet zult lezen kan ik je aanraden ( als je net als ik een Fitzek fan bent) om het tóch te doen want ook al is het thema walgelijk, in het verhaal krijg je er alleen zijdelings iets over te lezen en het mooie is dat de auteur in zijn nawoord maar liefst dertien pagina’s heeft gewijd aan het thema misbruik en kindermishandeling,  hoe Fitzek hier zelf over denkt lees je allemaal in dit bijzondere nawoord waar je over na mag denken!
Nog even kort terug naar het verhaal.
Max zijn thrillerdebuut Bloedschande was zijn enige bestseller, de boeken die daarna zijn verschenen zijn min of meer geflopt. Max heeft geen idee waarom Bloedschande zo’n groot succes was maar er is iemand die dat wél weet. Wie dat is?
Dat lees je pas aan het einde.

Een boek met een thema
Nawoord om over na te denken
Verdrongen waarheden
Misbruik/kindermishandeling
Privacy schending via internet
Interessant/spannend

Een aanrader!

Hier kun je lezen waarom Fitzek thrillers schrijft, een mooie en lange verklaring over oa. zijn eigen angsten.
Zeker de moeite van het lezen waard!

Advertenties

2 thoughts on “Het Joshua Profiel

  1. Kakel schreef:

    Bedankt, dit lijkt me een goed boek om te leven. Ik zet ‘m op mijn lijstje.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s