Tot op de bodem Lisa Gardner

Titel: Tot op de bodem
Auteur: Lisa Gardner
Verschenen: Maart 2016
Uitgever: Cargo

19910_Gardner-Tot op de bodem200

Lisa Gardner is een van de meest geprezen en succesvolste misdaadauteurs ter wereld. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst. Wereldwijd zijn er ruim 22 miljoen boeken van haar verkocht. Lisa woont in New Hampshire met haar gezin.

Lisa Gardner heeft al heel wat boeken op haar naam staan maar ik heb nooit eerder iets van haar gelezen. Tot op de bodem is mijn eerste kennismaking met de schrijfster.

 

Korte Inhoud

Op wonderlijke wijze heeft Nicole Frank een auto-ongeluk overleefd. Als de politie haar verhoort, heeft ze het over een klein meisje dat bij haar in de auto zat. De politie kan echter geen spoor van dit meisje ontdekken…

Boekbeleving

Het verhaal begint uiterst verwarrend, ik kan er geen touw aan vast knopen,  tóch zit er direct al een rode draad in, het heet Vero.
Heel langzaam begint het me duidelijk te worden dat er een auto ongeluk  heeft plaats gevonden, we hebben een vrouwelijke bestuurster en de stank van alcohol.Haar gedachten schieten alle kanten op, en keer op keer die ene naam Vero, Vero, Vero.
Mijn nieuwsgierigheid naar Vero, zeker in het begin, is groot. Wie wordt hier mee bedoeld?
De vrouw blijkt Nicole Frank (Nicky) te heten, ze is de enige inzittende van de verongelukte auto maar ze weet zeker dat er nog iemand anders in de auto heeft gezeten en wordt panisch bij de gedachte dat Vero zoek is geraakt. Ze moet uit de auto zien te komen, ze móet Vero vinden!
Waar is Vero? De auto is van de weg af geraakt en naar beneden gevallen. Met veel moeite weet Nicky zich uit haar benarde positie te bevrijden en ze begint aan de moeizame klautertocht naar boven. De helling waar ze langs loopt is modderig en moeilijk begaanbaar maar haar kracht om Vero te vinden is groot en het lukt haar uiteindelijk om boven te komen, op datzelfde moment komt er een auto aan rijden, een oude man stapt uit, ziet haar verschijning en belt de politie.

Als de politie ter plaatse komt onder leiding van Wyatt Foster zien ze onder in het ravijn een dure Audi Q5 op zijn kant liggen en als bij nader onderzoek blijkt dat er vermoedelijk alcohol in het spel is geweest is denken ze de oorzaak van het ongeluk al te weten. Maar ze komen er al gauw achter dat er veel meer speelt dan ze vermoeden. Nicky is inmiddels per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, ze bleef roepen dat de politie op zoek moest gaan naar Vero.

Bij nader onderzoek blijkt dat ze hier te maken hebben met een verwarde vrouw die heden en verleden door elkaar haalt. Gefluisterde gesprekken met Vero.  Volgens haar man, Thomas, waarmee ze al tweeëntwintig is getrouwd bestaat Vero niet,  het is een gedachtespinsel wat  alles heeft te maken met eerder opgelopen traumatische hersenletsels waar ze nog niet geheel van is genezen. Ze lijdt aan hevige hoofdpijnen, slaapt slecht en kan zich slecht concentreren.  Het politieteam krijgt geen hoogte van haar maar ook Thomas komt onder verdenking te staan. Want, waarom heeft zij eerder twee keer een zware hersenschudding gehad door ongelukjes in huis? En nu het ravijn in gereden? Zit haar man hier wellicht achter?

Door de vele flashbacks van de getraumatiseerde Nicky begin ik een vermoeden te krijgen wie Vero is maar dan blijkt dat niets is wat het lijkt. Heerlijk!  Het verhaal heeft veel wendingen, is af en toe adembenemend beklemmend, zieke geesten en veel geheimen uit het verre verleden maakt dit  boek een super spanende psychologische thriller die, naar het einde toe, goed wordt uitgelegd. Ik weet nu wie Vero is. Wil jij het ook weten? Lezen dit boek!
Ik had het niet willen missen!
Het zal niet bij dit ene Lisa Gardner boek blijven, ze heeft er een lezer bij!
Vette aanrader!

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Tot op de bodem Lisa Gardner

  1. Regenboogvlinder schreef:

    Mooie tip, heb even snel gekeken, heb er nog 5 van haar digitaal, dus dat wordt proeven… Dankjewel!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s