Blijf waar je bent Sharon Bolton

Voorin het boek
‘Weet je dat vannacht, als de klok twaalf uur slaat, alle slechte dingen in de wereld de macht hebben?’ Dracula, Bram Stoker (quote)

blijfwaarjebent.jpg
Nederlandse vertaling 2016
A.W.Bruna uitgevers
Auteur Sharon Bolton
Titel Blijf waar je bent

Van dezelfde auteur:
Bezwering
Bloedschande
Offerande
Zielsgeheim
Nachtmerries

Inhoud

De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Thames. En dit kan elk moment gebeuren. Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven?

Naast Barney en zijn vader woont Lacey Flint, een jonge politieagente die wegens een traumatische gebeurtenis voor onbepaalde tijd thuiszit. Er is geen enkele reden voor haar om bij de gebeurtenissen betrokken te raken. Maar het blijkt onmogelijk om er buiten te blijven. Met alle gevolgen van dien…

Mijn boekbeleving

Ik heb alle boeken van de auteur gelezen en ben echt gek op haar boeken, zó spannend dat je door wil lezen, tel daarbij op de fijne schrijfstijl en het boek genot is compleet! Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een paar mega spannende leesdagen!
In boek 4 met de titel Zielsgeheim  (2012) maakt de lezer voor het eerst kennis met de jonge politieagente Lacey Flint. Boek 5 Nachtmerries is opnieuw een spannend verhaal waarin Lacey de hoofd personage is. Deze twee genoemde boeken heb ik qua volgorde verwisseld, op zich niet erg maar toch zou ik iedereen aanraden om eerst met Zielsgeheim te beginnen, je krijgt dan iets meer inzage in haar personage.

‘Blijf waar je bent’is boek 6 en het derde rondom Lacey Flint, rechercheur Mark Joesburry en hoofdrechercheur Dana Tulloch.
Lacey heeft de laatste maanden traumatische dingen mee gemaakt en zit daarom  thuis ( Zielsverwant, Nachtmerries)
Om dezelfde reden maakt ze geen deel uit van het onderzoek naar de kindermoordenaar die heel Londen in zijn greep houdt, ze leest erover en daar blijft het bij.
De elf jarige Barney woont samen met zijn vader-docent Universiteit- naast Lacey maar ze kennen elkaar  amper totdat Barney en Lacey op een avond met elkaar in gesprek komen.

Barney is een vreemde jongen. Hij heeft, zoals hij het zelf noemt, ‘episodes’, dat betekent dat hij soms niet meer weet wat hij de afgelopen uren heeft gedaan. Hij wordt vaak alleen gelaten door zijn vader die  soms dingen verzwijgt tegenover hem en zelfs weleens liegt…
Hij is ook erg netjes en precies, wordt zenuwachtig als dingen niet kloppen en hij is op zoek naar zijn moeder die al sinds zijn vierde jaar buiten beeld is. Barney heeft geen idee waar ze is,  (nee?) en zijn vader spreekt niet over haar. Deze dingen verteld hij aan Lacey die op onderzoek uit gaat  en een afschuwelijke ontdekking doet.

Lacey  kennen we uit de vorige boeken als een vrouw met een duister verleden. Een verleden die haar af en toe behoorlijk van het padje af laat glijden. Ze vertrouwt niemand behalve de vrouw die in de gevangenis zit…een seriemoordenares nota bene waarmee ze een bijzondere en vertrouwelijke band  heeft.
Op verzoek van haar supervisor Dana Tulloch is Lacey sinds de gebeurtenissen in Cambridge (Nachtmerries) in therapie bij een psycholoog maar ook hier verteld ze weinig over zichzelf..behalve over haar bizarre obsessie voor bloed….

Quote: ‘Nou, het eerste deel is makkelijk. Het splijten van de huid, de eerste druppels bloed. Het mes doet eigenlijk het werk voor je als het maar scherp genoeg is. Maar na die eerste snee moet je behoorlijk hard werken.’

Is er een overeenkomst tussen de bloed obsessie van Lacey en de bloed obsessie van de jongens moordenaar?
Ik vraag het me af…
En wat heeft Barney gedaan tijdens zijn ‘episodes’?
Ondertussen gebeurd er in het verhaal van alles. Politie onderzoeken, kinderen die verdwijnen, verdachtmakingen, enge zoektochten en ga zo maar door.
Willens en wetens wordt ook Lacey er bij betrokken.

De gescheiden rechercheur Mark Joesburry ( zoontje Huck van negen jaar) is sinds de samenwerking met Lacey verliefd op haar maar hij krijgt geen vat op de gesloten en koele Lacey die Mark liever op een afstand houd maar in gedachten vaak bij de rechercheur is.
De liefde van Mark voor Lacey is hoofdrechercheur Dana Tulloch een doorn in het oog. Ze is jaloers vanwege haar jarenlange platonische vriendschap met Mark, ondanks dat ze een lesbische relatie heeft met Helen, en dwarsboomt Lacey daar waar ze kan.

De serie rondom Lacey Flint, Mark Joesburry en Dana Tulloch krijgt een vervolg.
Ik voorspel het. Kan niet anders.
Top boek!!
Ik dacht te weten wie de kindermooordenaar is maar…
Het zat anders.
Een einde die ik niet had voorzien!
Jullie weten, ik doe niet meer aan sterren geven, behalve 5 sterren.
Blif waar je bent krijgt de volle mep!

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Blijf waar je bent Sharon Bolton

  1. Sonja schreef:

    Leuk om te ‘horen’ Folkert, dank 🙂

  2. folkertrath schreef:

    Allemaal erg spannend en dat laat je ons weer op een spannende schrijfwijze weten.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s