Verbroken Linda Jansma

695

  • Nederlands
  • 350 pagina’s
  • De Crime Compagnie
  • juni 2015

 

Inhoud

Computerexpert Mara de Wolff krijgt opdracht het netwerk van mediabedrijf Dutch Broadcasting Group te testen op veiligheidsrisico’s. Het duurt niet lang voordat ze informatie onder ogen krijgt die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf ernstig in gevaar brengt. Ze raakt ongewild betrokken bij een terroristisch netwerk dat een grote aanslag in Nederland beraamt. De inzet: haar kinderen die door haar ex-man ontvoerd zijn naar Irak.

Mijn boekbeleving

Vanaf het moment dat Mara zich bezig gaat houden met de opdracht is het gedaan met de rust.
Het lijkt foute boel te zijn in het netwerk systeem van het bedrijf waar ze informatie tegen komt waarvan ze het vermoeden heeft dat het geen zuivere koffie is, alleen  snapt ze geen snars van hetgeen haar onder ogen is gekomen.
Wat moet ze hiermee, sterker nog; wil ze hier wel iets mee? Dat is de vraag. De nieuwsgierigheid wint het van de ratio en ze gaat door tot het moment dat de vloer toch te heet  onder haar voeten wordt. Ze probeert contact te leggen met haar opdrachtgever Moorman, zonder succes. Moorman schijnt ziek en onbereikbaar te zijn.

Mara gaat door maar niet zonder gevolgen. Ze heeft het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden en als er dan ook nog een paar keer bij haar wordt ingebroken en er belangrijke dingen mee worden genomen is de maat vol. Ze verteld het aan de buurman, Rudi, waar ze een goed contact mee heeft. Rudi adviseert haar ten zeerste om het aan de politie te vertellen maar Mara vreest in de problemen te zullen komen als ze naar de politie stapt vanwege haar hacker activiteiten maar ook,  niet in de laatste plaats, dat haar kinderen gevaar zullen lopen als ze hulp in gaat schakelen. De tol is te hoog.
Op eigen houtje begeeft Mara zich op een zeer gevaarlijk pad en is haar leven in gevaar.

De hacker materie,  boordevol ingewikkelde computertaal en handelingen zijn zó vakkundig beschreven dat het bijna niet anders kan dan dat Linda hier een ervarings- deskundige bij heeft gehaald. Bij het dankwoord achterin het e-book bleek dat inderdaad ook zo te zijn.

Het verhaal bestaat uit drie verhaallijnen. Twee in het verleden (Mara en een terrorist) en een in het heden (Mara)
Mara heeft een verdrietig verleden. De rode draad zijn haar twee kinderen,  vijf jaar geleden zijn ze ontvoerd en meegenomen naar Irak. Mara heeft hier veel verdriet van. De achtergrond van Mara en haar privé verhaal komt er  in het verhaal  een beetje beknopt  van af (los eindje)  maar dat is niet erg want uiteindelijk gaat het daar niet om.

Het verhaal zit erg goed in elkaar, spannend tot op het laatst en van een ander kaliber dan haar andere boeken, inmiddels zijn het er zeven, als ik me goed heb geïnformeerd.

Dikke aanrader!

Extra informatie:
Op 1 oktober 2015 maakte producent Incredible Film bekend dat regisseur Diederik van Rooijen het boek Verbroken zal gaan verfilmen.[1]
Bron: Wikipedia

 

Advertenties

2 thoughts on “Verbroken Linda Jansma

  1. sunnie031 schreef:

    Zeker te weten en aanrader 👍

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s