Leeuwentemmer Camilla Läckberg

Uitgever: Ambo/Anthos

  • Nederlands
  • 371 pagina’s
  • Ambo|Anthos
  • februari 2015
  • 9200000030213191

 

(Citaat)
Hij wou huilen omdat er zulke slechte mensen bestonden in de wereld, mensen die je buurman konden zijn en van achter hun alledaagse, beschermende masker de vreselijkste dingen konden doen.

Achterkant Cover

Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissing van een jong meisje. Ondertussen heeft Erica Falck zich gestort op een oude familitragedie en onderzoekt ze de verbanden tussen het heden en verleden.

Boekbeleving

Leeuwentemmer is het negende deel in de reeks rondom Inspecteur Hedström en zijn vrouw, de schrijfster Erica Falck.
Stuk voor stuk heerlijke boeken om te lezen!
Ik hou erg van Cämilla haar schrijfstijl,  op de haar zo rustige manier maar toch met een flinke dosis spanning weet ze mij -en met mij vele, vele andere lezers- te boeien en wat ook leuk is -althans, dat vind ik- zijn de gewone huis tuin en keuken dingetjes binnen het gezin Hedström/Falck met hun drie kleine kinderen  die ze op een soms humoristische wijze weet neer te zetten. Situaties die we allemaal herkennen vanuit onze eigen huiselijke beslommeringen. Scandinavische schrijvers zijn over het algemeen  goed in het filmisch schrijven en in het creëren van een fijne rustige lees omgeving, ondanks de misdaad waar het natuurlijk allemaal om draait

Leeuwentemmer bevat veel personages en natuurlijk, zoals in alle andere delen, gaat het over het heden en verleden (1964).
Er zijn verschillende verhaallijnen, allemaal even boeiend om te lezen.
Het verleden is cursief geschreven en het betreft een vrouw, Laila genaamd,  ze heeft een ernstige misdaad begaan en zit hier levenslang voor in de gevangenis.
Beetje bij beetje komt  de lezer meer te weten over haar leven maar pas -bijna- aan het einde is er de ontknoping.

Terwijl het politieteam van Fjälbacka druk is met de vermissing van het meisje Victoria is Erica opnieuw begonnen met het schrijven van een nieuw boek dat over de zaak ‘Laila’ moet gaan,  ze heeft Laila het verzoek gedaan om  af en toe bij haar langs te mogen komen en boven  verwachting heeft de vrouw hierin toegestemd, echter krijgt Erica  maar heel weinig informatie van  Laila over de verschrikkelijke dingen die er vroeger in haar gezin zijn gebeurd. De cursief gedrukte stukjes geven telkens een tipje van de sluier weer maar dit wekt mijn nieuwsgierigheid alleen maar meer op. Goed gedaan!

Als Victoria uiteindelijk wordt gevonden is ze meer dood dan levend en op een afschuwelijke manier mishandeld en verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen van een paar meisjes, hij wil  deze gruwelijke zaak zo gauw mogelijk oplossen. Erica kan haar gebruikelijke maar positieve bemoeizucht -tot grote ergernis van Patrik- niet bedwingen en doet in haar eentje een beetje onderzoek wat niet zonder gevolgen blijft. Haar snelle inzicht werpt iets meer licht op de moeilijke zaak, hiermee kan het politieteam weer enigszins verder.
In dit verhaal draait het voornamelijk om het oplossen van de gepleegde misdaad en komen de hoofdpersonages qua persoonlijke verhaallijnen iets minder aan bod.
Opvallend vond ik de gruwelijkheden in de plot, niet op een overheersende manier geschreven maar het is iets wat ik niet gewend ben van de schrijfster.

Camilla heeft in alle delen van de serie een verweving tot stand gebracht van heden en verleden, iets wat ik erg leuk maar vooral spannend vind, steeds vraag je je af wat het een met het ander te maken heeft.
Dat vroeg ik me ook nu weer af want wat heeft Laila -verleden- te maken met de vermissingszaak van Victoria -heden- en is er wel een link?

Prachtig boek met een onverwachte wending en een open einde.
Scandi fans: lezen dit boek! (ook niet Scandi fans)

Auteur: son370

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact me via e-mail ( klik op son370) of via contactformulier.

2 gedachten over “Leeuwentemmer Camilla Läckberg”

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.