Aangetast Loes Den Hollander

 • Nederlands
 • 352 pagina’s
 • Karakter Uitgevers B.V.
  April 2015
  Dossier Metselaer 1
  9200000040188484Inhoud

  Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.
  Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven.Mijn beleving

  Drie  personages met allemaal een eigen verhaallijn rondom de dood van Lieve Metselaer, het meisje dat tien jaar geleden is aangereden door een onbekende automobilist en het niet overleefde. De chauffeur is doorgereden en niemand is er in de afgelopen tien jaar achter gekomen wie destijds op 4 november het dodelijke ongeluk heeft veroorzaakt.

  De drie verhaallijnen

 • Matthias:  getrouwd met de dominante Frederique, werkt in de huishoudelijke winkel van zijn schoonouders en heeft een verleden waar hij liever niet aan terug denkt.

  Gideon: de vader van Lieve en Tamara, echtgenoot van Rifka, is leraar en heeft jaren geleden iets gedaan waar hij niet trots op is en waarvan zijn vrouw en kinderen niet op de hoogte zijn. Dit heeft een prominente rol in het verhaal.
  Aangenomen dochter Tamara werkt op dezelfde school als haar vader.

  Rifka: vrouw van Gideon, moeder van Lieve en Tamara, werkzaam in een lingeriezaak, heeft de dood van haar dochter nooit verwerkt en kan steeds slechter omgaan met hun aangenomen dochter Tamara.

  Ieder op hun eigen manier herdenken de ouders van Lieve, Gideon en Rifka, deze fatale dag in november die ze nooit te boven zijn gekomen.
  Tamara, de dochter van Gideon zijn overleden zuster is als klein meisje bij het gezin gekomen en opgevoed alsof het hun eigen dochter is, rond haar elfde jaar krijgt ze de waarheid te horen en is hier danig van in de war, inmiddels zijn we tien jaar verder.
  Sinds de dood van hun allerliefste dochter gaat het niet goed met Rifka en Gideon, hun huwelijk stelt nog weinig voor, doorlopend  verzinken ze beide in hun eigen gedachten die ze angstvallig voor zich houden maar het vermoeden rijst al gauw dat Rifka meer weet uit het verleden van haar echtgenoot dan hij vermoed.
  Matthias raakt in de stress als hij op 4 november een kaart ontvangt met een cryptische tekst:
  ‘het is 4 november, proficiat met je tienjarig jubileum van de dans ontspringen. Je bent zeker trots op jezelf?’
  Welke reden heeft de anonieme afzender gehad om hem deze bizarre kaart te sturen?
  Op dezelfde dag wordt Gideon op school aangehouden door de directeur met het verzoek om even mee te komen naar het kantoor, daar krijgt hij te horen dat iemand in zijn klas iets op het schoolbord heeft geschreven wat door Tamara is ontdekt.
  Als ze het lokaal van Gideon betreden ziet hij wat er op het bord staat geschreven:
  ‘Gideon Metselaer is niet vies van seks met jonge jongen’.
  Zijn wereld staat even op z’n kop als hij deze woorden tot zich neemt.
  Wie heeft dit gedaan?
  Deze twee anonieme schrijfsels lees je in het begin van het verhaal en zijn ook het begin van een reeks gebeurtenissen,  de zo bekende onderhuidse spanning waar Loes zo goed in is (en die ik in haar laatste boeken heb gemist).
  Aangetast is het eerste deel van de tweedelige reeks Dossier Metselaer. Het boek bevat vier gedeeltes
  De oorzaak, De bijzaak, De Noodzaak en De hoofdzaak.
  In het gedeelte De bijzaak lezen we het verhaal van Tamara.
  Aangetast zit complex in elkaar met onverwachte wendingen en een open eind en het leest werkelijk als een trein ook door de korte hoofdstukken.
  Aanrader!
  Op naar deel 2 met de titel Genadeklap!

   

   

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s