Tegenlicht Esther Verhoef

 • ISBN:
  9789041414298
 • Verschenen
  April 2012
 • Uitvoering:

  Gebonden

  9789041414298Inhoud

  Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2012

  Meeslepende roman over de verstrekkende gevolgen van een ontregelde jeugd

  Vera Zagt heeft een turbulente jeugd gehad. Haar moeder had psychische problemen en van haar autoritaire vader kreeg ze weinig steun. Gepest worden op school was eerder regel dan uitzondering.

  Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis – ’t Fort – zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt. Wanneer haar relatie onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een affaire. Al snel verliest ze steeds meer de controle. Vera zal zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken. Maar is het daarvoor niet te laat?

  Met haar veelgeprezen inlevingsvermogen weet Esther Verhoef in de huid van haar personages te kruipen en legt zij op indringende en genadeloze wijze pijnlijke emoties bloot.

  Review in het kort

  Esther Verhoef is een zeer gewaardeerd thriller schrijfster, haar boeken heb ik allemaal met veel plezier gelezen (dit was voor mijn boekenblog)
  Tegenlicht is van een geheel andere orde, het is deels autobiografisch en haar eerste roman, een boek met maar liefst 563 pagina’s!
  Het verhaal wordt vanuit Vera Zagt verteld en het heeft allemaal te maken met haar leven in het hier en nu en met haar verleden.Het is onderhoudend en boordevol (onverwerkte) emoties  maar wat mij betreft is er nogal veel (heel veel) tekst wat geen toegevoegde waarde heeft. Ik begrijp, na het lezen van dit boek, nu ook waarom het zoveel pagina’s heeft, dat had een stuk ingekort kunnen worden zonder afbreuk aan het mooie verhaal te doen.
  Het neemt echter niet het plezier weg wat ik er aan heb beleefd.

  Tussen Vera en haar man Lucien gaat het al een tijd lang niet goed, de relatie is bekoeld en de beschadigde Vera (jeugd) zoekt haar geluk in een oppervlakkige seksuele verhouding waarin ze alleen gaat voor de lusten maar niet voor de lasten, hoe lang houdt dit stand?
  Lucien heeft een problematische relatie met zijn vader Hans en heeft in geen jaren contact met hem gehad maar dat gaat veranderen als hij te horen krijgt dat het helemaal niet oké met hem gaat en dat heeft grote gevolgen voor hem en Vera.

  Tegenlicht is een mooie roman die ik absoluut aan kan bevelen maar zoals gezegd; hier en daar teveel tekst zonder waardevolle toevoeging en het krijgt  een onvoorspelbare wending waar ik niet blij mee was en over het einde mag je zelf oordelen.

  Leestip!

Advertenties

2 thoughts on “Tegenlicht Esther Verhoef

 1. Lizesboeken schreef:

  Ik heb nog nooit iets gelezen van Esther Verhoef maar misschien moet ik dat (ooit) wel eens doen.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s