Het meisje in de trein Paula Hawkins

 • Auteur: Paula Hawkins
 • ISBN: 978 94 005 0388 5
 • Aantal pagina’s: 360
 • Uitvoering: Paperback
 • Uitgever: AW Bruna
 • NUR: 305
  Nederlandse vertaling 2015

  vdi9789400503885VN Thriller van het jaar 2015

  ‘Je kent haar niet, maar ze weet precies wie jij ben’.
  ‘Voor de mensen in deze wagon ben ik een van de velen. Ik doe als iedereen: reis naar mijn werk, maak afspraken, tik op mijn telefoon. Zo zie je maar’.
   

  Boekbeleving

  Een heel bijzonder, intrigerend en super spannend boek verteld vanuit de perspectieven van de aan de alcohol verslaafde jonge vrouw Rachel, de vermiste vrouw ‘Jess’ die eigenlijk Megan heet en Anna de nieuwe vrouw van haar ex-man .Elke dag reist ze om dezelfde tijd met de trein naar Londen en tegen de avond keert ze weer terug naar het huis van haar vriendin waar ze een kamer heeft nadat ze van haar man Tom is gescheiden. De scheiding ligt gevoelig bij Rachel, ze heeft het nog lang niet verwerkt om ingeruild te zijn voor de nieuwe liefde van haar ex-man. Tijdens haar huwelijk is haar drankverslaving begonnen en dat wordt van kwaad tot erger.
  Dat het niet helemaal goed gaat met Rachel wordt al heel gauw duidelijk in het verhaal. Als de trein elke morgen langs dezelfde route dendert en ook altijd stopt voor hetzelfde rode sein kijkt ze uit op het terras waar twee jonge mensen wonen waarover Rachel in haar hoofd een compleet leven heeft verzonnen. Ze noemt ze Jess en Jason, weet welk beroep de twee hebben en hun relatie is sterk geromantiseerd. In haar hoofd. De buitenwijk van Londen waar het stel woont is Rachel niet onbekend, tot aan de scheiding hebben Rachel en Tom hier ook gewoond, een paar huizen verder dan waar Jess en Jason nu wonen. Tom woont er nog steeds met zijn nieuwe liefde Anna en hun baby.
  Als Rachel op een morgen iets vreemds ziet in de tuin van het stel en als blijkt dat ‘Jess’spoorloos verdwenen is stapt ze naar de politie.
  De politie heeft geen hoge dunk van haar verhaal en Rachel komt er geen stap verder mee. Vanaf dat moment krijgt het verhaal bijzondere spannende wendingen, keer op keer. Wie is er te vertrouwen?
  De lezer wordt herhaaldelijk op het verkeerde been gezet door de hersenspinsels van Rachel. Bijzonder knap geschreven verhaal waarin relatief gezien weinig personages voorkomen met allen hun eigen vertelde verhaal, op weg naar een knap verrassende ontknoping!

  Achterkant boek

  De nummer 1 bestseller uit Engeland en Amerika, wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren verkocht.

  ‘Een geweldige thriller, die me bijna de hele nacht heeft wakker gehouden. De onbetrouwbare verteller is perfect gedaan’.
  Stephen King.

  ‘Zo spannend en totaal onvoorspelbaar, ik kon het gewoon niet wegleggen. Mis dit niet!’
  Tess Gerritsen.

Advertenties

10 thoughts on “Het meisje in de trein Paula Hawkins

 1. Lizesboeken schreef:

  Ik heb al veel verschillende meningen gelezen over dit boek maar ben en blijf er toch erg benieuwd naar.

 2. sonja schreef:

  Dat is nét ff belangrijker 🙂

 3. creabeaatje34 schreef:

  Die lees ik nu ook ^^

 4. Sonja schreef:

  Ik vond dit boek juist tegenvallen. Had al vrij snel de ontknoping door.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s