Bloedschande Sharon Bolton

 • 1001004010946590
 • Nederlands
  368 pagina’s
  A.W. Bruna Uitgevers
  februari 2011.
 • De tienjarige Tom en zijn familie zijn net naar een kleine plaats verhuisd en wonen vlak naast de begraafplaats. De problemen beginnen als Tom een mysterieus meisje in de buurt van de kerk en de begraafplaats ziet dwalen.
 • Boekbeleving
  Als het splinternieuw gebouwde huis, ergens op het platteland en aan de rand van de uitgestrekte heide in een dorp dat door de tijd met rust gelaten lijkt te zijn,  eindelijk klaar is voor de familie Fletcher en hun drie kinderen hebben ze er geen idee van wat hun te wachten staat als ze er komen wonen.
  Het huis staat vlak naast een vervallen kerkhof waar de twee broertjes Tom (10) en Joe (6) nogal eens te vinden zijn.
  De broertjes zien er geen kwaad in totdat Tom op een dag plotseling het gevoel krijgt dat hij begluurd wordt en ook de stem van Joe hoort die echter op dat moment niet bij hem in de buurt is. Dat is het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen die veel weg hebben van bovennatuurlijke verschijnselen, maar is dat ook zo?
  Tom hoort de stemmen overal maar ziet af en toe ook een meisje met een afschrikwekkend gezicht en veel te grote handen en voeten voor haar lengte, het maakt hem bang en hij verteld zijn ouders over deze vreemde waarnemingen, die vertrouwen het niet en schakelen de psychiater, Evi, in maar later zal blijken dat Tom niet de enige is die stemmen en fluisteringen hoort.In het dorp zelf worden er bizarre tradities in stand gehouden waar de familie Fletcher en Evi maar ook de nieuwe dominee Harry met afgrijzing deelgenoot van wordt gemaakt. Zijn dit normale plattelands ritueels?
  De jonge vrouw Gillian is haar dochtertje op een tragische manier verloren bij een brand maar, ondanks dat ze het bewijs hiervan heeft, gelooft ze niet in de dood van haar kind en gaat in therapie bij Evi waarbij ze zich vertrouwd voelt maar daar komt verandering in als Gillian verliefd wordt op de jonge dominee en denkt dat het wederzijds is. Als ze denkt dat Evi de dominee van haar af wil pakken komt er een eind aan hun vertrouwelijke band.
  Een boeiend en mooi geschreven verhaal waarin veel gebeurd. Een dominee die aan zijn God gaat twijfelen als ook hij stemmen in de kerk hoort, een ontrafeld familie geheim en overleden en verdwenen peuters die allemaal iets met elkaar gemeen hebben.
  Is Millie, het tweejarig peutertje van de Familie Flectcher wel veilig?
  Deze psychologische thriller is zeer de moeite waard!
  (Klik op de tag voor haar andere boeken. die ook allen de moeite waard zijn!)
Advertenties

2 thoughts on “Bloedschande Sharon Bolton

 1. sunnie031 schreef:

  De meningen zijn verdeeld over dit boek. Je maakt me toch nieuwsgierig. Toch maar op de NTL

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s