Doodskleed Corine Hartman

Nederlands
320 pagina’s
Karakter Uitgevers B.V.
juni 2015

Laatste deel in de spannende Jessica Haider serie.

Laatste deel in de spannende Jessica Haider serie.

Samenvatting

In Doodskleed levert de eigenzinnige rechercheur Jessica Haider niet voor het eerst strijd in het belang van gerechtigheid. Is zo’n strijd gedoemd te mislukken als je het zicht op de werkelijkheid verliest en niet meer weet wie je vrienden en vijanden zijn?
Jessy krijgt eindelijk de ultieme opdracht waarvoor ze door elitekorps Saligia werd gerekruteerd. In Mexico, op de grens van Texas, Amerika, sterven vluchtelingen, kinderen vooral, aan een zich snel verspreidend virus. Jessy moet de veroorzaker ervan, Vincent Donnelly, uitschakelen. Maar is hij wel schuldig? Terug in Edinburgh wordt Jessy opgepakt en ze belandt in de gevangenis. Door deze vrijheidsbeperking maar vooral het besef dat ze haar levensmissie kwijtraakt, verliest ze volledig haar grip op de werkelijkheid. Wie heeft haar verraden, wie kan ze nog vertrouwen?
Het laatste deel van deze serie, waarin Jessy harder dan ooit wordt geconfronteerd met recht en onrecht. De vraag is hoe fataal de gevolgen zullen zijn…

Boekbeleving

Voorin het boek staat van elk deel een samenvatting. Heel fijn om in het kort een geheugen opfrisser te krijgen, het is echter wel een aanbeveling om de andere boeken eerst te lezen alvorens je met deel vijf gaat beginnen.

Jessy heeft  haar intrek genomen bij haar ex-man Mark die in Schotland woont, de reden waarom laat ik achterwege, je leest het in deel vier met de titel Ijskoud.
Als Jessica te horen krijgt over een levensgevaarlijke opdracht in Mexico waar vluchtelingen, vooral kinderen massaal sterven aan een zich snel verspreidend virus weet ze het zeker, ze wil deze opdracht maar Saligia medelid, tevens haar minnaar Mikael, denkt er ogenschijnlijk anders over. ‘Te gevaarlijk’, zegt hij. Ook als Mikael haar informeert over de moedwillige verspreiding van het dodelijke virus waaraan de viroloog Vincent Donnelly zich schuldig maakt en daarom geëlimineerd moet worden, en ondanks het gevaar voor eigen besmetting neemt de volhardende Jessy geen genoegen met een afwijzing, uiteindelijk stemt  Mikael toe. Onwetend over de valse voorwendselen zoals aan haar verteld door Mikael  vertrekt Jessica naar Mexico. Als ze daar arriveert maakt ze kennis met de arts en  gespecialiseerde viroloog Vincent Donnelly. Ze stelt zichzelf voor als een journalist die het virus probleem wereldkundig wil maken.
Nadat Jessy de viroloog heeft weten te overtuigen van de noodzaak  haar mee te nemen naar de ziekenzaal  waar alle ten dode opgeschreven virus patiënten ondergebracht zijn, nemen ze de nodige beschermende maatregelen voordat ze de zaal betreden.
Jessica wordt geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van het virus.
Later komt ze tot een schokkend inzicht wat haar kijk op Donnelly compleet veranderd en haar vertrouwen in het korps Saliga zal schaden, ze neemt de toevlucht tot haar coke verslaving, het gebruik ervan is grenzeloos en bijna fataal..

(Er gebeurt veel waarover ik niks zal verklappen -spoilers-)
Weer terug in Schotland wordt Jessica vastgehouden en in een cel gestopt.
Jessy krijgt flashbacks over haar vermoorde zoon Nick en het eltitekorps Saligio waar ze zich met hart en ziel in heeft gestort.
Wie kan ze nog vertrouwen?

Met het vijfde en  laatste deel Doodskleed in de serie rondom rechercheur Jessica Haider, lid van het geheime elitekorps Saligia dat daar ingrijpt waar justitie faalt, heeft Corine Hartman een spannende afsluiter van de serie tot stand gebracht waarin veel gebeurt, af en toe benam het me de adem!
En het einde? Flabbergasted!

Lieve Corine, Doodskleed is de vijf sterren zeker weten waard!

Aanrader!
De website en boeken van Corine vind je hier

Een voortijdig einde van de spannende Jessica Haider serie.
Toen Corine Hartman begon met het schrijven van de serie dacht ze aanvankelijk dat het uit zeven delen zou bestaan. Met deel vijf (uitgekomen in juni 2015) heeft ze besloten dat dit ook het laatste deel zal worden.
Waarom dit zo is lees je in de onderstaande quote (bron: Hebban.)

‘ Waarom stoppen met Jessica Haider? Omdat ze haar extreme manier van leven niet jarenlang volhoudt. Ik hou niet van series waarin de protagonist zich niet ontwikkelt en dit is een consequentie daarvan. Zeven delen was mooi geweest omdat ik in elk deel een van de zeven hoofdzonden wilde verwerken, maar ja, de auteur is soms deels de baas over zijn personages :-).


.

 

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s