Zustermoord Tess Gerritsen

  • Nederlands
  • 335 pagina’s
  • House Of Books B.V., The
  • april 2006

  1001004002720399

  Extra informatie:
  Zustermoord is het vierde deel in de serie rondom Patholoog-anatoom Maura Isles en Rechercheur Jane Rizzoli
  Eerste deel De Chirurg
  Tweede deel De Leerling
  Derde deel De Zondares
  Vierde deel Zustermoord

   Patholoog-anatoom Maura Isles is geschokt: nooit eerder bood een moordslachtoffer zo’n angstaanjagende aanblik als deze keer. Tot Maura’s verbijstering blijkt verder dat de vrouw, die voor Maura’s huis is doodgeschoten, haar evenbeeld is. Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een plaatsje in Maine waar al jaren een moordenaar rondwaart. Om hem te stoppen moet Maura in contact komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend en die nu misschien plannen beraamt om haar van het leven te beroven… Een zenuwslopende thriller met adembenemende plotwendingen!

  Boekbeleving

  Proloog
  De proloog gaat ongeveer 45 jaar terug en  begint met de veertienjarige Alice Rose die heimelijk verliefd is op Elijah, een jongen uit haar klas.
  Als Elijah haar een keertje mee vraagt om hem te helpen met zijn huiswerk is Rose in de zevende hemel en gaat met hem mee naar zijn huis…denkt ze….

  Het heden
  Maura Isles is voor een congres naar Parijs geweest en vliegt na een week weer terug naar Boston waar ze woont en werkt.
  Ze is gescheiden van haar ontrouwe man en heeft geen kinderen. Als de taxi chauffeur haar straat wil inrijden wordt hij tegen gehouden door een agent en tegelijkertijd ziet hij dat er iets gebeurd schijnt te zijn, het staat er vol met politieauto’s en de straat is afgezet zodat ze er niet door kunnen. Maura besluit uit te stappen en het laatste stukje naar haar huis te lopen. Als ze dichterbij komt ziet ze dat de politiewagens pal voor haar deur staan. Verontrust vraagt ze zich af wat er aan de hand is.
  Als ze voor haar deur staat stuit ze op verschrikte gezichten, mensen blijven haar aanstaren…Maura gaat zich ongemakkelijk voelen.
  Wat is hier aan de hand?
  Als even later  de zwangere rechercheur Jane Rizzoli tevoorschijn komt ( Maura werkt veel met Jane samen, zie eerder boeken) en van de eerste schrik bekomen is neemt ze Maura mee naar binnen, daar verteld ze Maura wat er vlak voor haar huis is gebeurd, daarna gaan ze opnieuw naar buiten…Ze loopt naar de auto die voor de deur staat en werpt een blik naar binnen….en schrikt hevig, ze begrijpt nu waarom iedereen haar zo verbijsterd aan had gekeken. De vrouw die half gebogen over het stuur ligt is haar evenbeeld, als twee druppels water. Men was in de veronderstelling dat zij dood in de auto lag.
  Het politie onderzoek begint, er komen schokkende dingen aan het licht.
  Maura blijft niet stil afwachten maar helpt mee in het onderzoek en komt tot de ontdekking dat de vermoorde vrouw haar tweelingzuster is en dat ze zijn afgestaan voor adoptie door hun psychotische moeder Amalthea Lank die al jaren achter slot en grendel zit in een vrouwen gevangenis voor de koelbloedige moord op twee zussen.
  Maura neemt het besluit om haar moeder op te zoeken en treft een totaal apathische en verwarde vrouw aan waar geen zinnig woord uit te krijgen is  behalve dat ze het heeft over ‘het beest’  waar Maura voor op moet passen.
  Later begint Maura  verdenkingen te krijgen ten opzichte van haar moeder, is ze werkelijk haar biologische moeder en is deze vrouw werkelijk schizofreen?
  Ondertussen heeft het onderzoek-team een kuil ontdekt waarin twee skeletten worden gevonden van een man en vrouw waarvan later blijkt dat de vrouw zwanger geweest moet zijn maar het skelet van de baby ontbreekt.
  Welke rol speelt deze ontdekking in het moord onderzoek?

  In dit boek komt de lezer meer te weten over de achtergrond van Maura Isles en is Jane Rizzolli zwanger van haar eerste kind.
  Een spannend verhaal met een aantal verrassende plotwendingen en een moordenaar die ik absoluut niet aan voelde komen.
  Zeker een aanrader!

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s