Misbruik wordt gestraft René Appel

 • Nederlands
 • 282 pagina’s
 • Uitgeverij Prometheus
 • april 2004downloads (11)
  Inhoud

  Het leven van Frank Eggers is allesbehalve rimpelloos verlopen. Na een dramatische gebeurtenis in zijn gezin is zijn huwelijk volledig in verval geraakt. Afgezien van de zeer problematische relatie met zijn dochter Jacintha krijgt hij na enige tijd zijn leven weer aardig onder controle. Maar dan wordt hij beschuldigd van een ernstig misdrijf dat hij in het verleden zou hebben gepleegd.

  Al zijn zekerheden worden ondermijnd, vrijwel iedereen keert zich tegen hem, en zijn werk als directeur van een basisschool is zo goed als onmogelijk geworden. Frank wil de waarheid boven tafel zien te krijgen, maar wat is de waarheid? Volgens hem in ieder geval niet die van Jacintha. Door het verloop van de gebeurtenissen ziet hij zich gedwongen om radicale stappen te nemen. De grote vraag is of hij daar zelf de dupe van wordt.

  Misbruik wordt gestraft is een beklemmende psychologische thriller over een man wiens verleden een aantal duistere plekken lijkt te kennen en die daardoor tot het uiterste wordt gedreven. Soms gaat dat uiterste te ver, veel te ver.

  Kort review

  Een psychologische thriller waarin de directeur van een basisschool wordt beschuldigd van seksueel misbruik en ten gevolge daarvan in een soort van isolement geraakt.
  Zijn dochter Jacintha is vanwege haar onverklaarbare depressie onder behandeling bij een gedrags- therapeut en komt daardoor tot inzichten die tot dan toe diep verborgen waren gebleven.
  De verhouding tussen vader en dochter komt op de tocht te staan. Frank lijdt hieronder maar hij laat het er niet bij zitten. Wie spreekt de waarheid? Voor de lezer blijft het spannend om er achter te komen wie uiteindelijk de waarheid spreekt, temeer omdat er regelmatig zinnetjes zijn die de lezer op het verkeerde (of goede?) been kunnen zetten.
  ‘Misbruik wordt gstraft’ gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over misbruik, een thema waarover al veel boeken zijn geschreven en door veel lezers wordt gelezen.
  Zoals al eerder door mij is gezegd, ik ben niet zo’n René Appel lezer en toch heb ik al een paar boekjes van hem gelezen om de doodgewone reden dat ze voorhanden zijn en gemakkelijk leesbaar, bijvoorbeeld in de vakantie liggend op het strand of lekker voor de tent.
  Al met al is dit niet zijn minste boek, psychologisch gezien zit het goed in elkaar maar de manier waarop hij zijn boeken weet te schrijven maakt het lezen ervan simpel. Soms is dat gewoon wel lekker.

   

   

   

Advertenties

2 thoughts on “Misbruik wordt gestraft René Appel

 1. sonja schreef:

  ben je bekend met de boeken van René Appel, Lize?

 2. Lizesboeken schreef:

  Dit lijkt mij wel een goed boek. Ik zet het op mijn te lezen lijst.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s