De echtbreker Rene Appel

 • Nederlands
 • 271 pagina’s
 • Uitgeverij Prometheus
 • juni 2000
  9035121074
  Inhoud
  Bart Kamphuis, dominee, is gelukkig getrouwd met Evelien. Ze hebben een zoontje. Als er een jonge vrouw in hun gemeente komt wonen, die ook nog een mysterieuze schaduw uit haar verleden meebrengt, worden al zijn zekerheden ondergraven. Hij valt voor haar, peilloos diep, en zij voor hem. Maar Bart wil en kan zijn huwelijk niet opgeven, evenmin als zijn herderlijke functie. De wederzijdse amour fou loopt gruwelijk uit de hand als Evelien ontdekt dat haar man een minnares heeft. Het conflict is diep en ingrijpend. Slachtoffers lijken onvermijdelijk in deze broeierige, van passie en bedrog doortrokken heftige liefdesaffaire.

  Een dominee in een kleine Nederlandse dorpsgemeente die heftige gevoelens krijgt voor de nieuwe inwoonster van het dorp. De dame in kwestie is precies het tegenovergestelde van zijn eigen vrouw Evelien, de moeder van hun zoontje.
  Met zorg en vlijt bestiert Evelien het huishouden en besteedt ze veel zorg en aandacht aan het kind. Bij de familie Kamphuis draait veel om het geloof en is de verdeling traditioneel. Dat ging goed totdat de roodharige en vrijgevochten brocanterie-houdster in het leven van Kamphuis verschijnt.
  Een sterke seksuele aantrekkingskracht van beide kanten, geen houden aan. De dominee gaat behoorlijk vreemd en dat hij daardoor behoorlijk in gewetensnood verkeert, moge duidelijk zijn. De vele Bijbelteksten vanuit zijn ontrouw  waarop de lezer getrakteerd (?) wordt is voor een niet religieuze lezer bijna niet te doen, vlug scannen dan maar of er totaal overheen lezen, kan ook.
  Als Evelien achter de verhouding van haar man komt is het hek van de dam, haar gekwetste ziel brengt een ander persoon in haar naar boven, ze gebruikt woorden die ik zeker niet aan een dominees vrouw had toebedacht maar de  overspelige dominee heeft het beest in haar naar boven gebracht, ze gaat totaal los.
  Matig boek, veel Bijbelse teksten, irritante dominee en een nog meer irritante vrouw om over de brocanterie houdster verder maar te zwijgen.
  Uiteindelijk is het einde verrassend en dat maakt het toch een beetje goed.
Advertenties

2 thoughts on “De echtbreker Rene Appel

 1. sonja schreef:

  Misschien kom jij tot andere inzichten en weet je het meer te waarderen, je weet het niet! dit boek staat al een hele poos op mijn e-reader, ik vond het een mooie gelegenheid om het te lezen tijdens mijn vakantie 🙂

 2. Myriam schreef:

  Niet op mijn to read lijstje dus 🙂

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s