Vakantie in Zeeland

 

(bron foto: Holland.com)

‘We zijn naar Zeeland geweest’. Hoe vaak heb ik dat al gehoord en hoe vaak heb ik mezelf voorgenomen  om ook echt eens een keertje naar het Zeeuwse land af te reizen na het zoveelste enthousiaste verhaal. Te vaak, ondanks het goede voornemen,  kwam het er tot voor kort niet van.
Je kent dat vast wel, je hoort, leest of ziet iets waarover je enthousiast wordt en vervolgens blijft het daar bij totdat je er weer mee wordt geconfronteerd, dat is dan het juiste moment om actie te ondernemen.  Zo ging het nu dus ook.
Ik las in het plaatselijke bokkenkrantje een advertentie van een boerencamping in Nieuwerkerk, een plaatsje in Zeeland waar ik nog nooit van had gehoord. Geen toeristische trekpleister maar door even te googelen zag ik dat het op een kleine afstand van minder dan 10 kilometer dichtbij de toeristische en monumentale plaatsjes ligt.

Nu houden wij niet zo heel erg van de grote 4,5 sterren campings, we hechten geen waarde aan de vele accommodaties die veel van deze grote campings te bieden hebben en waarvan de pppn prijzen té hoog zijn als je geen behoefte hebt aan al die extra’s. Schone douche/toiletruimten  dat vinden we dan weer wel heel belangrijk. Dan kom je al gauw terecht bij de boeren- mini -campings en dat was dus precies waarmee deze campinghouder adverteerde.
‘Nu of nooit’, was mijn gedachte. Mailen dus, dezelfde dag een mail terug, de door mij voorgestelde periode was prima. Geregeld!

De kind vriendelijke camping biedt royale plekken en heeft een knusse uitstraling, het is gezellig en middelgroot en een keurige (gratis) douche en toilet ruimte die altijd schoon was! Pluspunt!
De gratis Wifi waarmee ze adverteerden was er wel  maar niet zoals we verwacht hadden. Geen bereik in de tent, alleen voor bij het woonhuis, beetje jammer  want als we wilden internetten dan deden we dat toch echt wel het liefst voor de tent of- met slecht weer- in de tent maar voilá, het is wat het is.
We hebben een paar hele warme dagen gehad die we aan De Schelde of Noordzeestrand  hebben doorgebracht, wandelend, zwemmend of liggend op het strand en op de minder hete dagen hebben we een paar leuke plaatsjes bezocht zoals Zierikzee, Renesse, Brouwerhaven en last but not least het gezellige Vlissingen met zijn heerlijke boulevard en gezellige centrum, jammer dat het die dag nét bewolkt was maar desalniettemin hebben we erg genoten!

De kerkelijke gemeente Nieuwerkerk is niet bijzonder leuk, geen gezellig centrum of leuke terrassen maar er zijn wel grote supermarkten zoals Jumbo en Aldi, voor het vertier moet je het echt in de omliggende plaatsjes of steden zoeken (Middelburg, Goes)  maar zoals gezegd is dat op kleine afstand te vinden.
De plaats Ouwerkerk op afstand van 1 kilometer is dan leuker en bezienswaardiger (maar ook klein)  hier is ook het Watersnoodramp museum gevestigd die we dan ook hebben bezichtigd maar waar we  lang niet alles hebben bekeken want het is groot, veelomvattend en er is ontzettend veel documentatie over de ramp in te zien.  Een indrukwekkende geschiedenis!

De vakantie verhalen over Zeeland zijn waar, ik kan er nu eindelijk over mee praten!

Trefwoorden:
Zee
Stranden
Wandelen
Fietsen
Monumentaal
Terrassen
Sfeervol
Gezellig
Wijdse landschap
Watersnoodramp museum Ouwerkerk

Onze tippie tent die al vijtien jaar weer en wind heeft doorstaan!

stukje centrum van Vlissingen
stukje centrum van Vlissingen
IMG_20150712_140114
Zonder woorden Genieten van het uitzicht

Michiel de Ruyter Wikipedia

Michiel de Ruyter boulevard Vlissingen
Michiel de Ruyter boulevard Vlissingen
Zwemmers van Walcheren
Zwemmers van Walcheren

 

Vlissingen is een prachtig stadje met een heerlijke boulevard waar we precies op het goeie moment wandelden om te zien hoe  deze groep zwemmers (26 deelnemers) het water in liepen om te beginnen aan de zwemwedstrijd van  3,5 kilometer die begon bij de gevangentoren en eindigde bij het strandpaviljoen Piet Hein. De onstuimige zee en vele kwallen werd een aantal deelnemers te veel, zij werden uit het water gehaald.Langs de boulevard zijn we met de zwemmers meegelopen die het behoorlijk zwaar hadden vanwege de woeste golfslag, ze werden goed in de gaten gehouden door de reddingsbrigade die in bootjes achter de zwemmers aan voeren.

Zwemmen langs Walcheren sportclub
Zwemmen langs Walcheren sportclub

Auteur: sonja

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact? gebruik het contactformulier. Je bent nu op de wandelblog sonjatheowalking, lees je liever een goed boek neem dan een kijkje op mijn boekenblog sonjaleest&schrijft. Reageren onder een blog? Leuk! Fijne dag!

4 gedachten over “Vakantie in Zeeland”

  1. Vakantie zit er weer op voor je, fijn dat het goed bevallen is, kun je er weer even tegen aan. Jammer dat veel foto’s niet zichtbaar zijn door een X. Fijn weekend 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

Boekenzuurstof

Een blog over boeken

Matroos Beek

Grensgevallen

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

Neeltje leeft

over (vervlogen) dromen, herinneringen, het heden, verleden en wat mij verder bezighoudt

OverHaar.nl

gekrulde haren, gekrulde zinnen

Rianne Blogt

wandelen en nog veel meer

sonjatheowalking👁️

Just Open Your Eyes And See The World

REBBELTJE

Yep it's me

Welkom op Karels WP

wil van mijn bezoekers een glimlach ontfutselen

Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pippi's hometown

een blog met sterke verhalen

De Boekblogger

Boekrecensies en boekennieuwtjes

Creabealounge

My passion, your passion

Een Ladekast Met Snuisterijen

Deze ladekast is mijn leven. In iedere lade een spinsel of gebeurtenis.