Passagier 23 Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek ( Berlijn 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De Therapie) was een bestseller in Duitsland in 2006 en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie. Klik hier voor zijn andere  boeken.

Nederlands
352 pagina’s
The House of Books
april 2015

Passagier 23 Sebastian Fitzek

Passagier 23 Sebastian Fitzek

Inhoud

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Boekbeleving

Het thema van Passagier 23 draait om de mysterieuze vermissingen aan boord van het cruiseschip Sultan of the Sea. Nadat ook Martin Schwarts zijn vrouw en zoontje aan boord van het schip is verloren heeft hij zichzelf gezworen om nooit meer een voet te zetten op het schip totdat hij een vreemd maar intrigerend telefoontje krijgt van een onbekende oude dame die hem er van weet te overtuigen om bij haar op gesprek te komen aan boord van het schip waar zij al vele jaren achtereen haar intrek heeft genomen en sindsdien ook nooit meer heeft verlaten. Ze schijnt iets te weten over de verdwijning van Martin zijn familie. Op het moment dat Martin aan boord stapt heeft ie nog geen flauw idee wat hem daar te wachten staat maar daar komt hij heel langzaam achter.

Martin is door de dood van zijn vrouw en kind een geharde undercover agent geworden die de meest risicovolle acties niet schuwt, en dat gaat heel ver.
Er spelen aan aantal verhaallijnen die uiteindelijk allemaal met hetzelfde thema te maken hebben.
Zoals we gewend zijn van Sebastian Fitzek is niets is wat het lijkt ook hier weer van toepassing, verrassende wendingen houdt het verhaal goed spannend!

De auteur is een meester in het bedenken van raadselachtige thrillers, allemaal door mij gelezen en van genoten!. Een Fitzek is zó mega goed, elke thrillerlezer zal dit kunnen beamen maar de eerlijkheid gebied met te zeggen dat ik zijn eerste thriller De Therapie ook de allermooiste vond.
Passagier 23 is een boeiend verhaal,  het thema van verdwijningen is op waarheid gebaseerd. Er verdwijnen jaarlijks tientallen passagiers spoorloos van cruiseschepen.
Het begint met een proloog waar ik niks van begreep maar uiteindelijk kwam er duidelijkheid over.
En dan is het uit.. maar niet heus want nadat de auteur een uitgebreid dankwoord en, zoals hij het zelf noemt ‘gewauwel over het ontstaansgeschiedenis van passagier 23‘ heeft geschreven ( op een speelse manier) heeft hij nog een ‘kleine verrassing voor u in petto’ en daarmee valt alles op zijn plek.

Vette aanrader!

Advertenties

6 thoughts on “Passagier 23 Sebastian Fitzek

  1. Ik heb net gisteravond mijn recensie geschreven en ingepland voor na de vakantie. We zijn het redelijk met elkaar eens… 😉

  2. sunnie031 schreef:

    Nu moet ik hem toch maar eens echt gaan lezen!

  3. New Word Order schreef:

    Echt een superboek!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s