Denken aan Vrijdag Nicci French

Auteur Nicci French
Taal Nederlands
Uitgever Ambo/Anthos Uitgevers
ISBN 9789026330698
April 2015

deel 5 in de Frieda Klein reeks/ Nicci French Verwacht: april 2015

Inhoud

Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan… ‘Denken aan vrijdag’ is het vijfde deel in de spannende Frieda Klein-reeks.

Boekbeleving

De vrouwelijke inspecteur Hussein en adjudant Bryant worden op de zaak gezet.
Het lijk draagt een ziekenhuis- polsbandje met de naam van de bekende (en omstreden) psycholoog Frieda Klein.
Frieda wordt opgeroepen om het lijk te identificeren, een moeilijke opgave omdat de man bijna onherkenbaar is geworden doordat hij lang in de Thames heeft gelegen maar Frieda heeft oog voor detail en herkent de haar zo vertrouwde persoon.
De gesloten psychologe die eerder in dienst is geweest bij de Londense politie in de functie van Forensisch psycholoog ( deel 1 Blauwe maandag, deel 2 dinsdag is voorbij, deel 3 Wachten op woensdag is ze ontslagen) moet naar het politiebureau voor verhoor maar komt niet op dagen, ze weet dat ze hoofdverdachte in deze moord is, alles wijst haar kant op. Frieda verdwijnt.
Niemand weet waar ze is, haar voormalig collega en goede vriend rechercheur Karlsson, in dienst bij de Londense politie, staat voor een raadsel evenals haar andere kleine maar zeer hechte vriendengroepje weten niet waar Frieda naar toe is. Behalve..degene die er voor zorgt dat Frieda een ander tijdelijk onderkomen krijgt.
Uit de eerdere delen is gebleken dat de onvoorspelbare en oprechte maar kortaangebonden Frieda graag zelf op onderzoek uitgaat en gevaar niet uit de weg gaat. Ze doet wat haar hart haar in geeft, ook al is dat tegen de wet.
Frieda heeft sterke verdenkingen die verwijzen naar haar belager tevens beschermer Dean Reeve, uit eerdere delen ( Frieda is de enige die denkt-en weet-dat de gevaarlijke Reeve nog in leven is)  maar dan ontdekt ze iets wat deze theorie teniet doet en besluit om een aantal vriendinnen van de vermoorde man op te zoeken, de waarheid moet boven water komen.
Ondertussen heeft Frieda erge heimwee naar haar gewone rustige leven, ze mist haar huis waaraan ze erg gehecht is en neemt risico’s die ze beter niet had kunnen nemen maar iedere keer weet ze uit de handen van het onderzoek-team te blijven.
Het hele politieteam waaronder ook Commissaris Crawford en politie psycholoog Hal Bradshaw (niet haar beste vrienden, sterker nog: de twee mannen hebben een gruwelijke hekel aan de eigenzinnige Frieda) zijn naarstig op zoek naar de verdwenen Frieda maar weten haar niet te traceren.
Sasha is één van de vrienden waarmee Frieda af en toe contact heeft, door een opmerking van diens zoontje van twee jaar krijgt de moordzaak ineens een totaal andere invalshoek.

Deel 5 is een heerlijk boek, er gebeurd genoeg om de lezer  blijvend te boeien en met een verrassende ontknoping en een los eindje aangaande DR is deel vijf een absolute aanrader!
Klein minpuntje: ik miste de psychologische aspecten die in vorige delen wel prominent aanwezig waren.
Op naar Zaterdag!

Eerdere delen

Blauwe maandag
Dinsdag is voorbij
Wachten op woensdag
Donderdagskinderen

Advertenties

4 thoughts on “Denken aan Vrijdag Nicci French

  1. Lieke schreef:

    Niet echt iets voor mij denk ik, maar goed om te lezen dat jij er van hebt genoten!

  2. sonja schreef:

    Ik ook, Sunnie, heerlijke boeken!

  3. sunnie031 schreef:

    Ik heb ook enorm genoten van dit boek een kijk al uit naar zaterdag!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s