Predikant Camilla Läckberg

  • Nederlands
  • 365 pagina’s
  • Anthos
  • mei 2008
    1001004004702253Predikant is het tweede deel in een serie rondom inspecteur Patrik Hedström.
    De schrijfster debuteerde met Ijsprinses 

    Inhoud

Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. Voor inspecteur Patrik Hedström is het duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader? Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel…

Wat vond ik ervan?

De vaste personen waarmee we kennis hebben kunnen maken in Ijsprinsen doen ook weer mee in Predikant.
De schrijfster Erica waarmee de lezer in het vorige boek kennis heeft gemaakt is inmiddels hoogzwanger van Rechercheur Patrick Hedström.  Haar zus Anna die we ook kennen uit Ijsprinses heeft een korte verhaallijn gekregen en het hele politie team van Fjällbacka  onder leiding van de narcistische hoofd-inspecteur Mellberg doet weer volop mee.
Het is een ingewikkeld verhaal waarin godsdienst- waanzin een grote rol speelt. Hoe dit allemaal precies in elkaar steekt komt pas ver over de helft naar voren.  De vele personages maakt het lezen  er niet gemakkelijker op, veel namen om te onthouden en ook nog twee personages met dezelfde naam kan soms ietwat verwarrend zijn, concentratie is hierbij vereist. De twee takken van de familie Hults (hoofdpersonages) zijn al vele jaren verwikkeld in een vete, gaandeweg krijgt de lezer hier meer duidelijkheid over.
De hoofdstukken worden steeds afgewisseld met een verhaallijn van de verschillende personages, dit zorgt ervoor dat de spanning er voor de lezer lekker in blijft.
Cursief gedrukte hoofdstukken (1979) doen een tip van de sluier oplichten  van wat er zich vermoedelijk ooit voor gruwelijks heeft afgespeeld, iets wat verweven lijkt te zijn met de huidige vermoorde jonge vrouw en wellicht ook met de twee vrouwelijke skeletten die onder het lijk worden gevonden.
Onder leiding van Hedström zet de politie alles op alles om deze gecompliceerde moord(en) op te lossen en dat gaat nog een hele ingewikkelde kluif worden!
De Hedström reeks is los van elkaar te lezen maar het verdient toch aanbeveling  de boeken wel op chronologische volgorde te lezen om de terugkerende verhaallijnen in de volgende boeken beter te begrijpen.
Zelf heb ik deze volgorde niet aangehouden en zo kan het dus geschieden dat ik al op de hoogte was van bepaalde verhaal ontwikkelingen die ik niet vanaf het begin had meegemaakt.
Jammer genoeg heb ik niet van elk Camilla Läckberg boek een recensie geschreven.

Predikant is een spannend boek, mooi maar ingewikkeld plot!
Zeker een aanrader!

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s