Zielsgeheim Sharon Bolton

 • Nederlands
 • 351 pagina’s
 • A.W. Bruna Uitgevers
 • april 2012

  Extra informatie
  Sharon Bolton (1961) heeft diverse succesvolle thrillers geschreven onder de naam S.J. Bolton
  Meer auteur informatie lees je hier.
  Zielsgeheim trailer

boek_9789400500648Inhoud

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…

Dit vond ik ervan

Quote
Polly
‘De wreedheid van de moord is onvoorstelbaar en onbeschrijfelijk’.
Star, 31 augustus 1888.

In 2014  las ik  Nachtmerries( uitgave 2014) dat was mijn eerste kennismaking met de politieagente Lacey Flint en hoofdrechercheur Mark Joesbury.
Twee jaar eerder verscheen dit boek met de titel Zielsgeheim (2011) een boek vol gruwelijke moorden en tijdens het lezen ervan komt zo nu en dan een gewetensvraag de hoek om zeilen; waarom lees ik dit in hemelsnaam? Een vraag waarop ik het antwoord schuldig moet blijven maar wel wetend dat na het lezen van een aantal thrillers op dit niveau de wens om weer eens een heerlijke Historische roman van de plank te halen groot is.
Rechercheur Lacey Flint wordt vanuit het niets geconfronteerd met een vrouw die hevig bloedend en bijna dood tegen haar auto leunt en vlak daarna  in haar armen sterft. 


Lacey die nog nooit eerder heeft meegewerkt aan een moordonderzoek  wordt ook nu buitengesloten van het onderzoek omdat ze getuige is geweest van het gebeuren..De moord op de vrouw en de brief (van de moordenaar?) die een tijdje later bij de journaliste Emma Boston terecht komt met een verwijzing naar Jack the Ripper laten bij Lacey alle alarmbellen rinkelen als blijkt dat ook haar naam in de brief voorkomt.
Sinds Flint haar middelbare school periode is ze gefascineerd door de 19e eeuwse seriemoordenaar, haar kennis over Jack the Ripper is groot, alle boeken heeft ze gelezen.
Zelfverzekerd geeft ze op het bureau acte de présence over haar kennis, daardoor wordt ze toch toegelaten tot het onderzoek. 
De geïnteresseerde lezer die de fascinatie voor Jack the Ripper met Lacey deelt komt volledig aan zijn/haar trekken.
Uitvoerig worden de namen, jaartallen en de werkwijze van de 19e eeuwse seriemoordenaar beschreven, doe er je voordeel mee.
De samenwerking tussen Mark Joesbury en de jonge politieagente verloopt moeizaam, Lacey heeft sterk de indruk dat Mark haar verdenkt van de moord(en) of dat ze er medeplichtig aan is, toch is er ook iets van romantische spanning tussen de twee rechercheurs, kwestie van aantrekken en afstoten. Waarom verdenkt Mark rechercheur Lacey? Is er een connectie tussen de beschadigde Lacey en de copycat killer? De lezer wordt hier en daar behoorlijk op een dwaalspoor gezet, dit houdt de spanning er lekker in.
Lacey is iemand met een gebruiksaanwijzing, ze heeft vroeger dingen meegemaakt die haar gemaakt hebben tot degene die ze nu is geworden en heel gestaag krijgen haar gedragingen vorm. Dit aspect van het verhaal maakt het extra spannend.
Wat is het dat Lacey gemaakt heeft  tot de persoon die ze nu, jaren later,  geworden is?
De titel van het boek is de kern van het verhaal, goed uitgekozen!
Een goede thriller, beklemmend met een onderhuidse spanning.

Toen ik het boek uit had bleek de ontknoping toch een heel andere wending te hebben genomen dan ik had gedacht, verrassend dus!
Een echte aanrader voor de doorgewinterde thrillerlezer die gruwelijkheden niet schuwt.
Zwakke maag? Dan gewoon niet lezen!
Goede thriller!

Zielsgeheim is het eerste boek met de personages Lacey Flint en Mark Joesbury, in het boek Nachtmerries komen
deze personages terug. Om het gedrag van Lacey beter te begrijpen verdiend het aanbeveling om eerst met Zielsgeheim te beginnen, daarna Nachtmerries. De boeken staan wel los van elkaar.

Gelezen van dezelfde auteur
Nachtmerries (uitgave 2014)
Bezwering  (uitgave 2009)

Advertenties

2 thoughts on “Zielsgeheim Sharon Bolton

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s