Stalker Lars Kepler

  • Nederlands
  • 589 pagina’s
  • Cargo
  • november 2014Lars Kepler een pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril
deel 1 Hypnose deel 2 Contract deel 3 Getuige deel 4 Slaap deel 5 Stalker

deel 1 Hypnose
deel 2 Contract
deel 3 Getuige
deel 4 Slaap
deel 5 Stalker

Inhoud

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd  zijn het volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen.

Deel 5 in de serie met Joona Linna.
,

Mijn leesbeleving

De zwangere Margot Silverman van het Zweedse Korps Landelijke Politiediensten heeft de plaats ingenomen van rechercheur Joona Linna, expert op het gebied van moordenaars, spree killers en stalkers. Joona is iets meer dan een jaar geleden uit het vizier verdwenen, hij wordt dood gewaand.
De seriemoordenaar houdt de gemoederen flink bezig. Hij krijgt de naam Stalker omdat voorafgaand aan elke moord- alleen vrouwen- er film materiaal wordt vertoond op you tube. Direct op de plaats delict aanwezig  zijn om de vrouwen te redden van een zeer gewelddadige dood is onmogelijk, ( verminkingen aan borst en hoofd waarbij het halve gezicht is weggehakt met een bijl)  het team heeft geen enkele aanknopingspunt en tast volkomen in het duister.
De hulp wordt ingeroepen van een oude bekende uit de vorige boeken, de hypnotiseur Erik Maria Bark.
Als Erik Maria de man van een van de slachtoffers onder hypnose brengt om duidelijkheid te krijgen over de moord  komt hij erachter dat er enige gelijkenis is tussen een moord van negen jaar geleden waarin Erik zelf een cruciale rol heeft gespeeld ten aanzien van de toenmalige moordenaar Rockey Kyrklund, een psychiatrische predikant die nog steeds zit opgesloten in een psychiatrische instelling voor gevangenen.
Erik begint zich schuldig te voelen….waarom?

Spoilers

Wil ik voorkomen, daarom zal ik verder niks verklappen over de plot, ook omdat er nog vier delen vóór dit boek zijn die zeker nog door veel lezers gelezen zullen worden.Bij Stalker is het niet persé nodig om eerst de andere delen te lezen maar is wel prettiger omdat ook in dit boek personages en korte beschrijvingen voorkomen uit de eerdere boeken. Ervaar zelf wat er is gebeurd met de sympathieke Fin Joona Linna die zelf ook vreselijke dingen heeft meegemaakt in zijn leven (Slaap)
Komt hij terug in Stalker of is hij dood?

Het boek telt maar liefst 569 bladzijden maar het mag gezegd worden dat er heel veel gedetailleerde beschrijvingen zijn,  had iets minder gemogen zonder dat het afbreuk aan het verhaal zou hebben gedaan, máár als je van een bloedstollende thriller houdt dan neem je het voor lief. De ontknoping duurde lekker lang en heeft me absoluut verrast!
Spannend verhaal en zeker een aanrader voor de liefhebber!
Leestip!

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Stalker Lars Kepler

  1. New Word Order schreef:

    Ik vind alle boeken van Lars Kepler erg goed. Mijn favoriete schrijversechtpaar. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek!

  2. sunnie031 schreef:

    Ik heb net als jij enorm van dit boek genoten!!!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s