Ademhalen Lucy Clarke

 • Nederlands
 • 432 pagina’s
 • Bruna Uitgevers B.V., A.W.
 • september 2014Biografie schrijfster
  Lucy Clarke studeerde Engelse literatuur en heeft tijdens haar vele reizen altijd dagboeken bijgehouden.
  Haar debuut Nachtzwemmen werd in meer dan tien landen uitgegeven en is unaniem lovend ontvangen.
  Lucy is getrouwd met James Cox, een professioneel windsurfer.
  Samen reizen zij elke winter de wereld over, ’s zomers verblijven ze aan de kust van Zuid-Engeland.


customInhoud

Ze zijn pas twee jaar samen als Jackson door een fataal ongeluk uit Eva s leven wordt gerukt. Om meer over zijn verleden te weten te komen en zijn familie voor het eerst te ontmoeten, reist zij af naar Australië. Saul, Jacksons broer, lijkt Eva in het begin liever weer snel te zien vertrekken. Toch groeien ze in hun gezamenlijke verdriet en boosheid naar elkaar toe. Hij leert Eva duiken, waardoor ze alle ellende van zich af kan zetten. Tegelijkertijd begint het beeld dat Eva van haar man had, langzaam af te brokkelen omdat ze achter steeds meer leugens komt die hij haar heeft verteld. Wie was de man met wie ze getrouwd was? En waarom zou hij haar dat aandoen?

Personages
Eva,verloskundige en  vrouw van Jackson
Jackson,de verongelukte man van Eva
Callie, hartsvriendin van Eva
Saul, broer van Jackson
Dirk, de vader van Jackson en Saul

Leesbeleving

Na een urenlange en ongemakkelijke vliegreis is Eva gearriveerd op het eiland Tasmanië en gaat ze op zoek naar de vader van Jackson, Dirk, waarmee ze een sympathieke  briefwisseling heeft gehad toen ze nog in Londen woonde. Wanneer ze bij het huis van Dirk aankomt lijkt het allemaal toch heel anders te zijn dan ze had verwacht. Dirk is haar liever kwijt dan rijk maar laat haar toch binnen in zijn huis. Het gesprek verloopt moeizaam en het wordt Eva al gauw duidelijk dat Dirk niet vies is van een stevige borrel. Na een gedesillusioneerd gesprek (hij had nooit met je moeten trouwen’) verlaat Eva de woning en neemt het besluit om op zoek te gaan naar Saul, Jacksons broer maar ook hij ziet Eva het liefst meteen weer vertrekken. Na verloop van tijd ontstaat er toch iets tussen de beide mensen. Ondertussen blijft Eva worstelen met tal van vragen over Jackson, vragen waarop ze geen antwoord krijgt, ook niet van Saul, maar dat gaat veranderen en dan staat haar hele wereld op z’n kop. Wat is echt?

Het verhaal is geschreven vanuit de perspectieven van Eva en in cursief gedrukt doet Jackson zijn verhaal naar Eva toe, langzamerhand komt de lezer achter het hoe en waarom Jackson alle leugens in zijn leven heeft toegepast.
Aan de mooie beschrijvingen van Tasmanië, witte stranden en blauwe baaien, kan de lezer direct merken dat reizen en duiken  een passie is van Lucy Clarke. Met haar prettige schrijfstijl neemt ze de lezer mee op haar prachtige reis onderwater.

Nadat ik haar debuut Nachtzwemmen gelezen had wist ik dat ik ook boek twee zou gaan lezen.
Helaas is  Ademhalen toch lichtelijk tegengevallen, de plot is een redelijk voorspelbare roman zonder al te veel spanning.
Je hoeft niet zo heel snel van begrip te zijn om te begrijpen waar het verhaal langzaam naar toe gaat maar dat neemt niet weg dat ik zeker  heb genoten van dit boek, ook, vanwege de prettige schrijfstijl en mooie natuur beschrijvingen. Het is een fijn doorleesboek voor een paar heerlijke  ontspannende uurtjes maar met een weinig verrassende ontknoping. De  moeite waard om gelezen te worden! Achterin het boek heeft Lucy Clarke acht vragen gesteld ter verdieping van het verhaal.
Waardering 3 sterren.

Achterin het boek

8 interessante leesclubvragen om over na te denken en te bespreken.
Een gesprek met Lucy Clarke.

Eerder gelezen van Lucy Clarke
Debuut Nachtzwemmen

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s