Bezwering Sharon Bolton

 

Omschrijving

In de anders zo rustige woonplaats van Clara Benning gebeuren vreemde dingen. Op onverklaarbare wijze zijn groepen grasadders enkele huizen binnengedrongen. Hoewel de dieren onschadelijk zijn, vallen er toch al snel enkele slachtoffers. De twijfel en paniek slaat toe Als dierenarts is Clara de aangewezen persoon om de huizen van de slangen te ontdoen en het mysterie van de plaag op te lossen. Op een nacht wordt ze in haar huis aangevallen door een man wiens handen slijmerig aanvoelen. Ze denkt hem te herkennen als Walter Witcher. Maar die man was toch overleden? Bij een bezoek aan zijn vervallen en leegstaande familiehuis lijkt het alsof er toch nog iemand woont. Intussen keert de gemeenschap zich tegen Clara. Door de dood van een oude vrouw die zij voor het laatst gezien heeft, wordt ze opeens zelf een verdachte. Dan komt ze erachter dat de gebeurtenissen in het dorp te maken moeten hebben met een vreselijke gebeurtenis van 50 jaar geleden. Een bizar ritueel, waar Clara nu zelf het slachtoffer van dreigt te worden.

Dit vind ik ervan

Het begint met een proloog, zomaar een stuk ergens uit het boek wat direct al naar meer smaakt.

Een kort leesfragment uit het proloog:
Ik sneed het touw door en liet de zak openvallen, voor me lag Bennie, die er dood nog kleiner uitzag dan hij levend had gedaan. Er zaten een paar ondiepe wondjes om zijn snuit en nek waar hij zichzelf verwond had.
Maar de zak was nog niet leeg. Ik schudde hem even en er viel opnieuw iets uit. Zwaargewond, zijn lijf afgrijselijk toegetakeld en op sommige plaatsen bijna uiteengereten, schokte de slang nog een keer voor hij stil bleef liggen.

In Bezwering draait (lees kronkelt) alles om slangen
De bekwame dierenarts Clara Benning leidt buiten haar drukke werkzaamheden als dierenarts een terug getrokken leven. Ooit is haar iets overkomen waarbij één kant van haar gezicht ernstig is beschadigd. Uit schaamte probeert ze de sociale contacten in haar dorp tot een minimum te beperken.

Zes dagen eerder
Op een morgen wordt Clara gebeld door een hevig verontruste jonge vrouw, er ligt een slang bij de baby in de wieg. Clara gaat er naar toe. Deze ontdekking is het begin van een hele reeks bizarre en enge gebeurtenissen rondom de inwoners en Clara.  In een ander huis worden een tiental slangen gevonden en een paar oude mensen sterven…gaat het hier om giftige slangen?  Wat is er hier aan de hand? Clara en de andere inwoners van het dorp maken zich hevig ongerust en er wordt in allerijl een dorpsvergadering geregeld waarbij Clara zeer gewenst is vanwege haar deskundige kennis over het gedrag en de giftanden van slangen in het algemeen.
Ondertussen krijgt ze een telefoontje van haar vader die haar verteld dat haar moeder is overleden, Clara is aangedaan maar onderneemt niet direct stappen richting haar familie omdat ze te zeer in beslag wordt genomen door het slangen probleem.

 1. Op een dag loopt Clara voorbij het oude Witcher-huis en denkt achter één van de ramen het gezicht te zien van de oude Walter Witcher…maar dat kan niet want Walter is een paar maanden geleden dood verklaard door zijn echtgenote Edeline…iets klopt er hier niet. Clara krijgt het niet uit haar hoofd en als ze op een nacht een insluiper op bezoek krijgt die een verschrikkelijke stank met zich meedraagt, rare keel geluiden uitstoot en ook nog op Walter lijkt is ze bijna ten einde raad. Ze besluit om alles tot in de puntjes uit te zoeken, stukje bij beetje komt ze achter de geschiedenis van het dorp, iets wat 50 jaar geleden is gebeurd. Ondertussen wordt ze tegengewerkt door de politie en de inwoners van haar dorp…Sterker nog, Clara wordt verdacht van moord op de drie oude mensen maar de stoere en moedige dierenarts laat zich niet op de kop zitten, een vrouw met ballen die zich in de meest gevaarlijke bochten moet wringen om zichzelf en anderen te redden. Echt stoer!
  Het verhaal is veelomvattend en zeer informatief over het gedrag, de slangenhuid met hun mooie tekeningen en de giftanden van slangen. Hierbij moet gezegd worden dat de schrijfster een uitgebreide en zorgvuldige research heeft gedaan! Alle informatie waar de lezer op wordt getrakteerd is werkelijk uitzonderlijk goed beschreven!  De informatie gaat ver, heel ver. Vele lange pagina’s verder komt de lezer dan eindelijk weer in het spannende verhaal terecht. Ondanks dat ik de informatie interessant vind gebied de eerlijkheid me te zeggen dat ik hier en daar een paar bladzijden met alleen maar slangen informatie snel even heb gescand om maar zo snel mogelijk weer tot de draad van het spannende en bijzondere verhaal te komen. (sorry Sharon) Ik betrap me er zelf op dat het verhaal me erg in de greep heeft, ik schrik van elke onverwachte beweging of geluid en…kijk onder mijn bed.Ik kan me goed voorstellen dat liefhebbers van reptielen deze informatie met liefde consumeren!

Lekker spannend plot
Prachtig geschreven
Zeer Informatief
Aanrader!
Waardering: 4,5 sterren.

De boeken van Sharon Bolton

 1. Offerande 2008 (debuut)
 2. Bezwering 2009
 3. Bloedschande 2010
 4. Zielsgeheim 2011
 5. Nachtmerrie 2014

 

Advertenties

3 thoughts on “Bezwering Sharon Bolton

 1. folkertrath schreef:

  De recensie is een aanrader, eerst lezen dan het boek.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s