Boze Wolf Nele Neuhaus

Boze Wolf Nele Neuhaus

Boze Wolf Nele Neuhaus

Omschrijving

Op een warme dag in juni vindt een groepje tieners het lijk van een meisje in de rivier de Main. Er wordt niemand met haar signalement vermist, en daarom valt haar identiteit niet vast te stellen. Wel is duidelijk dat er een drama van jarenlange zware mishandeling heeft plaatsgevonden. Mogelijk is er een verband met de tv-verslaggeefster die op het punt stond een grote onthulling te doen. Zij ontdekt dat ze met zeer gevaarlijke mensen te maken heeft. En dan is er nog Emma, die zich zorgen maakt om het bizarre gedrag van haar vijfjarige dochter. Nele Neuhaus laat de verschillende verhaallijnen meesterlijk samenkomen. Boze wolf is een ingenieuze en intelligente thriller, een pageturner over gruwelijke misdaden die soms al te dichtbij plaatsvinden.

Mijn bevindingen

Boze Wolf is  de vierde Nederlandse vertaling van de Duitse schrijfster Nele Neuhaus. De drie eerdere vertalingen zijn; Sneeuwwitje moet sterven, Diepe Wonden en Wie wind zaait.
Het thema van dit boek is afschuwelijk,  kindermisbruik  en gruwelijke mishandelingen.  Ik had mijn twijfels of ik dit boek wel zou willen lezen. De  vele afschuwelijke nieuwsberichten in kranten, actualiten-programma’s en sociale media maken me kotsmisselijk, woedend en machteloos.  Het is bijna dagelijkse kost geworden, in en in triest maar helaas is dat zo. Ook zijn er de laatste jaren meer boeken verschenen met dit zó omstreden en walgelijke onderwerp.  Maar, we mogen onze ogen er niet voor sluiten en zeker niet immuun worden voor deze schandelijke praktijken dus is het goed dat er auteurs zijn die kindermisbruik/mishandeling verwerken in een verhaal. Lezen dus!

De inmiddels vertrouwde personages Pia Kirchhoff en Olivier von Bodenstein onderzoeken de zaak van een verdronken meisje in de Main. Als ze wordt onderzocht door de Pathologisch Anatomische Dr.Henning en ex-man van Pia,  blijkt dat het meisje al enige dagen in het water heeft gelegen, ze is mishandeld en misbruikt, haar identiteit is niet te achterhalen.
In dezelfde periode wordt een bekende tv persoonlijkheid benaderd door een paar mannen die haar het voorstel doen om een grote, zeer geheime zaak, openbaar te maken in haar tv show.
De verslaggeefster heeft er duidelijk oren naar, alles voor de kijkcijfers! Als er iets vreselijks met haar gebeurd vraagt Pia zich af of de ene zaak misschien iets met het andere te maken heeft.
Het onderzoek is omslachtig, het onderzoeksteam staat voor een groot raadsel, als er dan ook nog een melding binnenkomt van een zware mishandeling met moord als gevolg-uit de kring van de verslaggeefster-wordt de gedachte van Pia serieus onderzocht door het team, ook al begrijpen ze niks van de connectie tussen deze verschillende personen.
Ze komen op het spoor van iets smerigs, een grote kindermisbruik organisatie met verschillende dekmantels waar vele hoge piefen bij betrokken zijn.
Een spannende zoektocht en een aantal koelbloedige moorden is het gevolg waarbij ook iemand betrokken raakt uit het zeer nabije privé leven van Pia Kirchhoff.

Zoals alle boeken van Nele Neuhaus bevat ook dit vele personages wat het niet gemakkelijk leesbaar maakt maar wel zeer de moeite waard van het lezen is.
Aan te bevelen!

Waardering 4 sterren.

 

 

 

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s