Donderdagskinderen Nicci French

DonderdagskinderenInhou

 Inhoud

Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Wanneer een oud schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Donderdagskinderen is een spannende psychologische literaire thriller van het Britse echtpaar Nicci Gerard en Sean French. Samen vormen zij het schrijversduo Nicci French. Eerder verschenen Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij en Wachten op woensdag, eveneens met Frieda Klein in de hoofdrol.

Mijn bevindingen

Frieda wordt gebeld door een vroegere klasgenoot,  Maddie Capel die ze in 23 jaar niet meer heeft gezien of gesproken,  echte vriendinnen zijn ze ook nooit geweest. Maddie wil graag afspreken met Frieda om over haar 15 jarige dochter Becky te praten die totaal niet goed in haar vel zit. Frieda stemt toe.
Het verhaal van Maddie ervaart Frieda als  schokkend en niet alleen vanwege Becky maar het treft ook haar persoonlijk. Frieda besluit het meisje thuis te ontvangen voor een intake gesprek.
In de eerste instantie is Becky niet erg toegankelijk, ze laat weinig los maar Frieda heeft al gauw door dat er veel meer aan de hand is dan het meisje wil vertellen.
Frieda kan het meisje en hetgeen ze verteld heeft niet uit haar hoofd zetten, sterker nog, het doet haar sterk denken aan iets wat haar zelf 23 jaar geleden is overkomen en waarvoor ze hals over kop uit haar geboorteplaats Braxton is vertrokken, de plaats waar al haar schoolvrienden van vroeger nog steeds wonen, ook Maddy en Becky. Ze besluit terug te keren om achter de waarheid te komen over Becky en haarzelf.  Wat  is er destijds precies gebeurd en wie was deze vreselijke dader?
In Braxton wordt Frieda niet geheel met open armen ontvangen en ook haar moeder, Juliet, is niet bepaald blij om haar dochter weer terug te zien na al die jaren van afwezigheid.

Alle bekenden uit Maandag,Dinsdag en Woensdag komen terug in Donderdag.
Donderdagskinderen is een heerlijk boek, het leest lekker weg en is zo’n 40 pagina’s dunner dan Woensdag.
De lange zinnen waarover ik in mijn recensie van Woensdag heb geschreven zijn hier achterwege gebleven.
Boeiend en intrigerend maar geen spannend plot en dat hoeft ook niet want het verhaal op zich is fijn om te lezen dit mede door het gecompliceerde karakter van hoofdpersonage Frieda Klein met al haar bijzonderheden. Ik mag Frieda!
Uiteindelijk heb ik de ontknoping niet aan zien komen, verrassend!
Last but not least…op het einde komt er nog een oude bekende van Frieda om de hoek zeilen, Frieda lezers zullen weten over wie ik het heb.
Met veel plezier gelezen!
Waardering 4 sterren.

Advertenties

2 thoughts on “Donderdagskinderen Nicci French

  1. Sonja schreef:

    Ik ben het geheel met je eens. Ik heb van dit boek genoten!

Reacties zijn gesloten.