Drift Marion Pauw

Omschrijving

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee. Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent.
Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water..

.Mijn bevindingen

Het verhaal bevat twee verhaallijnen.
In het heden is Jill samen met haar duikbuddy Floyd ergens op zee gedumpt om te gaan duiken. Edsel van de duikclub Dive pikt hun later op met de boot, althans, dat zou zo moeten zijn…maar waar is de boot? Urenlang dobberen ze rond…
Verhaallijn twee is een terugblik gezien vanuit het perspectief van Jill. Hier lezen we hoe het allemaal is gegaan.

Simon, de vriend van Jill, is een week eerder op het eiland aangekomen om alvast wat voorbereidingen te treffen voor hun verblijf op het zonnige Aruba.
Jill is nog maar één dag op Aruba als ze van Simon te horen  krijgt dat hij  haar een paar weken alleen achter moet laten.
In opdracht van het  trustmaatschappij Ubbink, Koolman & Tromp moet hij een paar weken doorbrengen op Anguilla, een van de Bovenwindse eilanden , Jill kan niets anders doen dan het te aanvaarden maar vind het uitermate vervelend. Als Simon de volgende dag is vertrokken voelt Jill zich alleen,  haar dagen zijn gevuld met…niets.  Willem Tromp, de baas van Simon, biedt haar een duikcursus aan om haar tijd een beetje te doden, Jill is enthousiast en neemt het aanbod graag aan!

Vier maanden geleden is er een meisje verdwenen op het eiland, de negentien jarige Cristine Bird.  Zoekacties hebben niets opgeleverd, de kranten hebben er vol van gestaan. Jill blijkt erg veel op Cristine te lijken, ze wordt veel en vaak aangestaard. en men  verward haar met het verdwenen meisje. De vermissing van Cristine  lijkt veel op de verdwijning IRL van het meisje Natalee Hollaway, Marion Pauw -zelf drie jaar op Aruba gewoond-zal haar inspiratie hier vandaan hebben.
Edsel, de duik instructeur is een tijd verdachte geweest in de verdwijningszaak van Cristine maar schuld was niet te bewijzen.
Edsel en Jill kunnen het samen goed vinden totdat het tot een alles bepalende confrontatie komt, dit en een gebeurtenis in het nachtleven waarin Jill een rol  speelt heeft verstrekkende gevolgen
. Ze krijgt de schrik van haar leven als ze achter het geheim van de verdwenen Cristine Bird komt. Haar leven is in gevaar. Ondertussen is de relatie met Simon sterk aan het bekoelen.

De  plot is hier en daar wat aan de oppervlakkige kant en sommige verhaallijntjes komen er bekaaid van af maar dit doet niks af aan het verhaal an sich,het leest als een trein!
Het einde was onverwachts….
Leestip!

Advertenties

One thought on “Drift Marion Pauw

  1. Sonja schreef:

    Dan ga ik deze toch op mijn NTL zetten. Leuke recensie.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s