Steenbloed Johan Theorin

Dit is het derde deel  van vier misdaadromans, die samen “De vier seizoenen van Öland”vormen.Steenbloed is de lente uitgave.
Het eerste deel heeft de titel Schemeruur (herfst)  deel twee Nachtstorm.( winter)  Deel 4 met de titel Grafheuvel (zomer) komt in de zomer van 2014 uit.


Inhoud

Door de kalksteen op het Zweedse eiland Öland loopt een donkerrode lijn, die ook wel de bloedlaag wordt genoemd en volgens de legende versteend bloed zou zijn. Hoewel Per Mörner het verhaal kent, besluit hij in het voorjaar met zijn kinderen bij de steengroeve te gaan wonen. Na een brandstichting waaraan hij ternauwernood is ontsnapt, trekt ook zijn vader Jerry bij hen in. Toch kan Per niet voorkomen dat Jerry voor zijn eigen deur vermoord wordt. Jerry leek de moordenaar te kennen en bovendien was deze niet te beroerd om in het openbaar toe te slaan. Wat is er werkelijk gaande?

Mijn bevindingen (nog niet gelezen, sla dit dan over. ) #spoilers
M
ijn verwachtingen waren hoog gespannen nadat ik de vorige twee seizoenen met veel plezier had gelezen, maar helaas viel Steenbloed tegen.

Hoofdpersonage Per Mörners heeft het huisje in Öland bij de steengroeve geërfd van zijn overleden oom Ernst. Nog maar pas gearriveerd wordt hij, even voor Pasen gebeld door zijn vader Jerrry die een tijd geleden een hersenbloeding heeft gehad en daardoor zeer verward spreekt. Ondanks de slechte band die Per met zijn vader heeft besluit hij toch om Jerry te helpen. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust. Ondertussen gaat het niet goed met de dochter van Per, Nilla, ze wordt opgenomen in het ziekenhuis.
In de vorige delen hebben we kennis gemaakt met de oude Gerlof, ook in dit deel heeft hij een verhaal-lijn. Ik mag de oude man!
Er zijn een aantal nieuwe (zomer)bewoners op Öland, ze hebben riante zomerhuizen laten bouwen om er de weekends en zomervakanties door te brengen. Eén van deze nieuwe bewoners is Wendela, getrouwd met de schrijver Max en ongelukkig in haar huwelijk en met haar leven.
Wendela gelooft in elfen en trollen en heeft een eigen verhaallijn uit haar jeugd. Weinig interessant om te lezen.
De bij-personages voegen weinig toe aan het verhaal.

Al met al niet zijn beste boek maar dat is heel persoonlijk.
Ik ben benieuwd naar het laatste deel van deze serie!

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s