Zielloos Corine Hartman

Inhoud
Deel 3 van de Jessica Haider-serie. 

Zuid-Limburgwordt geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft rechercheur Jessica Haider dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie de boodschap is bedoeld. Ze trekt haar eigen plan, wars van het grootschalige onderzoek dat door de media op de voet wordt gevolgd. Een spoor van de dader leidt haar naar een klooster in de Eifel waar nonnen ogenschijnlijk vreedzaam leven, bidden en bijen houden, maar intussen een onheilspellend geheim bewaken. Als collega-rechercheur David Berghuis wordt ontvoerd en hem een gruwelijk lot lijkt te wachten, start Jessy een race tegen de klok om hem te vinden. Een race die bemoeilijkt wordt door een bijna onmogelijke opdracht van Saligia die oude wonden openrijt en haar tot in het diepst van haar ziel raakt.
 Kan Jessy haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden? 
deel 3 van de Jessica Haider serie. Corine Hartman Goed boek! 4 sterren
deel 3 van de Jessica Haider serie. Corine Hartman
 

 

Het boek begint met een terugblik naar de eerste twee delen Bloedlijn en Glashard.
 Na de begrafenis van haar vader wil Jessy weer aan de bak maar haar baas, Boet, wil Jessy nog niet belasten met een grote zaak waarvan hij denkt dat ze dat nog niet aan kan omdat ze het afgelopen jaar psychisch overmatig belast is geweest. Rustig aan beginnen, is zijn advies, en laat haar de gesloten zaak Driessen opnieuw bekijken, de dood van een kind waarvan de vader werd verdacht maar is vrij gesproken. Natuurlijk heeft de eigenzinnige rechercheur Jessica Haider absoluut geen zin in deze klus maar het geeft haar wel de gelegenheid om buiten de deur op eigen houtje onderzoek te gaan doen naar een paar moorden waarvan ze het vermoeden heeft dat die haar persoonlijk aangaan. Is het een afrekening en heeft het wellicht iets  te maken met een mogelijke handlanger van Brezinger? (deel 1)
Ondertussen krijgt ze ook een nieuwe opdracht van Saligia, een opdracht die haar zeer zwaar valt!
Op de momenten dat het de sterke Jessica allemaal teveel dreigt te worden geeft ze zich nog steeds over aan coke en whiskey De ogenschijnlijke stoere Jessy heeft het nodig om haar zwakke zenuwen de baas te kunnen. Jessy is ook maar een mens en dat komt in deel 3 meer tot uiting, we krijgen een paar glimpjes te zien van haar zielenroerselen, wat ik een goede ontwikkeling vind! De seks uitspattingen waarvan we al in deel 1 en deel 2 kennis hebben genomen gaan ook in deel 3 door, Jessy is er niet vies van! In de eerste twee delen moest ik behoorlijeigenzinnige rechercheur die niet voor een kleintje vervaard is!
 Het verhaal is in een minder snel tempo geschreven dan Bloedlijn en Glashard, het psychologische aspect in Zielloos is meer aanwezig. Verschillende lijnen maakt dat je goed in het verhaal moet blijven en het aantal personages is talrijk. Spannend plot! De schrijfstijl heeft een lichte verandering doorgemaakt, hier en daar kwamen er mooie poëtische zinnen te voorschijn zoals we die kennen uit Corine haar eerdere boeken, ik juich het toe!
In de ontknoping komt alles mooi bij elkaar maar we hebben een open einde!
Heerlijk boek, aanrader!

Waardering 4 sterren!
Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s