Nachtmerries Sharon Bolton

ISBN: 9789400502772
Uitgever: A.W.Bruna
Verschenen: 2014
Pagina’s: 312

Mijn eerste kennismaking met Sharon Bolton (2014)

51fb436d1662e9.48864089Inhoud

Wat als je ergste nachtmerrie waarheid wordt?
De universiteit van Cambridge wordt geteisterd door verontrustend groeiend aantal zelfmoorden van studenten. Rechercheur Mark Joesbury leidt het onderzoek en moet meer slachtoffers te voorkomen. Daarvoor zet hij de jonge en gedreven politieagente Lacey Flint in, die undercover als onzekere studente in het campusleven duikt  Alleen psychiater Evi Oliver weet wie Lacey echt is, omdat zij ook onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Langzaam ontdekken ze een verschrikkelijke trend en als Lacey dezelfde afschuwelijke nachtmerries krijgt als die waarvan de zelfmoordslachtoffers voor hun dood last van hadden, wordt duidelijk dat zij de volgende is.

 

Mijn bevindingen in het kort 

Het verhaal begint met een veelbelovend proloog, ik ben benieuwd!
De jonge politie agente Lacey Flint is een vreemd meisje, hier en daar krijgt de lezer een subtiele indruk over hetgeen er zich ooit in haar leven heeft afgespeeld, ze schijnt een duister geheim met zich mee te dragen waarover ze angstvallig wil zwijgen. Mark Joesbury en Lacey hebben een eerdere samenwerking gehad in Zielsgeheim (dat boek heb ik nog niet gelezen) en kennelijk is daar iets uit gegroeid, de wederzijdse genegenheid komt tot uiting op een speciale manier, beiden doen alsof ‘het’ er niet is. Een haat/liefde relatie?
De schrijfstijl is af en toe iets verwarrend, hoofdstukken van verschillende personages die zomaar in elkaar overlopen maar dit went wel.
De plot is vrij luguber en mysterieus, het begint met een aantal gewelddadige zelfmoorden. Lacey gaat undercover en langzaam wordt het haar duidelijk dat zij het volgende slachtoffer  is.
Spannende opbouw, verschillende personages worden verdacht, dit zorgt voor nog  meer spanning.

Goed,  spannend en mysterieus boek met een verrassende ontknoping.
De boeken van Sharon Bolton zijn los van elkaar te lezen maar zo nu en dan wordt er in Nachtmerries gerefereerd naar Zielsgeheim (2012)
Een aanrader voor de thrillerlezer!

Update: 6-2-15
Inmiddels heb ik Zielsgeheim gelezen (uitgave 2012) de raadselen rondom personage Lacey Flint worden hierin ontrafeld.
Wil je de boeken lezen begin dan met Zielsgeheim vóór Nachtmerries.
Aanrader!

 

Advertenties