Voor ik ga slapen SJ Watson

Voor ik ga slapen is het ijzersterke psychologische thrillerdebuut van internationaal bestsellerauteur SJ Watson. Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt. Voor ik ga slapen is verfilmd met in de hoofdrollen Nicole Kidman en Colin Firth. De film draait voorjaar 2014 in de Nederlandse bioscopen.

Mijn bevindingen

Dit boek gaat over de zevenenveertig jarige Cristine die, elke morgen nadat ze wakker wordt, zich vertwijfeld afvraagt waar ze zich bevindt, in wiens bed ze ligt en wie de man is die naast haar ligt. Ze herinnert zich totaal niets en raakt keer op keer in paniek. Als ze zichzelf in de spiegel ziet schrikt ze hevig, ze herkent zichzelf niet in haar spiegelbeeld, wat ze ziet is een vrouw van middelbare leeftijd met rimpels en lijnen in het gezicht, jaren ouder dan ze dacht. En zoals elke morgen verteld de man dat hij Ben heet en dat ze in haar eigen huis is en samen tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Jaren geleden heeft Cristine een ernstig ongeluk gehad waardoor ze haar geheugen is kwijtgeraakt. Elke nacht als ze slaapt wordt haar geheugen gewist en moet iemand haar vertellen wie ze is. Op advies van haar psychiater schrijft ze dagelijks in haar dagboek om iets meer greep op haar leven te krijgen maar dan doet ze ook een aantal schokkende ontdekkingen.Het is een verontrustend en indringend boek maar leest gemakkelijk weg. Afgezien van wat Cristine is overkomen-dit wordt aan het einde bekend-bevat dit boek geen gruwelijkheden en bloederige passages. Ik hou van psychologische thrillers waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet, dit boek is echter redelijk voorspelbaar. Ergens over de helft had ik ongeveer wel door hoe het verhaal zou aflopen met één los eindje. Ik vind het heel knap van de auteur dat hij een debuutboek kan schrijven waar in feite maar drie personages in voor komen, afgezien van de weinige -bij- personages.

Waardering 3,5 sterren.
Uitgegeven okt .2013

Auteur: sonja

Wacht niet op een mooie dag, maak er zelf een! Contact? gebruik het contactformulier. Je bent nu op de wandelblog sonjatheowalking, lees je liever een goed boek neem dan een kijkje op mijn boekenblog sonjaleest&schrijft. Reageren onder een blog? Leuk! Fijne dag!

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

Boekenzuurstof

Een blog over boeken

Matroos Beek

Grensgevallen

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

Neeltje leeft

over (vervlogen) dromen, herinneringen, het heden, verleden en wat mij verder bezighoudt

OverHaar.nl

gekrulde haren, gekrulde zinnen

Rianne Blogt

wandelen en nog veel meer

sonjatheowalking👁️

Just Open Your Eyes And See The World

REBBELTJE

Yep it's me

Welkom op Karels WP

wil van mijn bezoekers een glimlach ontfutselen

Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pippi's hometown

een blog met sterke verhalen

De Boekblogger

Boekrecensies en boekennieuwtjes

Creabealounge

My passion, your passion

Een Ladekast Met Snuisterijen

Deze ladekast is mijn leven. In iedere lade een spinsel of gebeurtenis.