Glashard Corine Hartman

Glashard is deel 2 in de nieuwe serie rond rechercheur Jessica Haider.
Glashard begint waar het eerste deel met de titel Bloedlijn is geëindigd.

Inhoud

Rechercheur Jessica Haider gaat op haar eigen onconventionele wijze de strijd aan met de handel in bloeddiamanten. Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia; een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. In dit tweede deel van de Jessica Haider-serie is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als een weldoener: hij stimuleert de economie in Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders, en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons’ wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Mijn bevindingen

Jessica is ergens gedumpt waarvan ze denkt dat het de Ardennen zijn, er is geen mens te bekennen maar Jessy heeft sterk de indruk dat haar gehele doen en laten daar in the middle of nowhere nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het enige wat ze mee heeft gekregen is een stapel volgeschreven papieren aangaande haar eerste opdracht voor het elitekorps Saligia, een organisatie die dáár verder gaat waar justitie is gestopt met als doel gerechtigheid in de misdaad.
Haar doelwit betreft de Antwerpse diamantair Baruch Salomons die ervan wordt verdacht in bloeddiamanten te handelen. Aan Jessy de taak om deze misdadiger te ontmaskeren en wellicht elimineren. Als ze haar opdracht succesvol weet te volbrengen zal ze toegelaten worden tot Saliga. Jessy zet alles op alles om deze gevaarlijke klus te klaren, ze weet op geraffineerde wijze door te dringen tot Baruch en gaat met hem mee als zijn minnares naar Zimbabwe. In het verre Zuid-Afrikaanse land gaat ze op een gevaarlijke manier over lijken om haar doel te bereiken.

Jessica kan nog steeds niet van de coke afblijven en ook wordt de lezer weer getrakteerd op een portie kinky seks.
Het boek leest  gelijk aan Bloedlijn, als een trein met razendsnelle gruwelijke en meedogenloze acties, Jessy kan er wat van!
In Glashard laat Jessy iets meer van haar gevoelige kant zien dan in Bloedband, fijn te weten dat er ook nog iets van menselijkheid in haar schuilt.
Ik heb me prima vermaakt met dit boek, ondanks dat ik nog steeds even moet wennen aan een nieuwe Corine Hartman stijl maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen! De psychologische spanning mag omhoog geschroefd worden maar dat is een kwestie van smaak!
Op naar deel 3 Zielloos!

Advertenties