Bloedlijn Corine Hartman

Dit is het eerste deel in een nieuwe reeks misdaadboeken rond rechercheur Jessica Haider (Jessy) 2013

Korte omschrijving

Rechercheur Jessica Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog aar één doel te hebben; haar leven ruïneren. (einde achterflap)

Mijn bevindingen

Nadat Jessy een halfjaar gedwongen thuis is gebleven na de gruwelijke dood van Nick mag ze haar werk weer hervatten om te bewijzen dat ze het harde rechercheurs werk weer aan kan. De brute wijze waarop haar zoon is vermoord is ze echter nog lang niet te boven, ze snuift coke, houdt van kinky seks en is hard in haar optreden, soms meedogenloos. Er spelen twee zaken die beide los van elkaar staan. Het betreft de zelfmoord (?) van een zestienjarig meisje waarover Jessy haar twijfels heeft, zelfmoord of moord? Jessy wil het tot op de bodem uitzoeken en dit gebeurt op een niet al te subtiele manier want Jessy is hard, keihard! Tijdens dat onderzoek komt er nog iets anders aan het licht waarover ze laaiend is, hier ga ik verder niks over verhulllen. Ondertussen is ze ook met haar eigen zaak bezig; het vinden van Rolf Brezinger, de brute moordenaar van haar zoon.

Ik ben al een aantal jaren vertrouwd met de boeken van Corine en was direct verknocht aan de prachtige schrijfstijl, verhalen en lange mooie volzinnen. Bloedlijn is van een totaal ander kaliber. Nu ben ik wat gewend op thriller gebied maar de verandering in stijl van de schrijfster is wel even wennen.En toch is het eerste deel van de Jessica Haider serie stimulerend genoeg om ook deel twee, Glashard, te willen lezen, sterker nog; het ligt al klaar !In het kort gezegd; even wennen aan een ander genre Corine Hartman maar het intrigeert me wel, ik ben zeer benieuwd hoe deze  stoere en keiharde tante zich verder gaat ontwikkelen in de volgende boeken!
De plot is redelijk spannend, het tempo ligt hoog, soms niet bij te houden. Het eindplot had ik in gedachten gehad maar desalniettemin toch super!
Op naar Glashard!

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s