Nachtstorm Johan Theorin ****

Omschrijving

Een jong gezin verhuist van het Zweedse vasteland naar het eiland Öland in de Baltische Zee om er een oud vuurtorenwachterskwartier in ere te herstellen. Wanneer een van de gezinsleden om het leven komt, gaat de politie ervan uit dat het een ongeluk was. In het rouwende gezin rijzen andere vermoedens. Nachtstorm is de tweede van vier misdaadromans, die samen ‘De vier seizoenen van Öland’ vormen. Als kind bracht Theorin (Göteborg, 1963) zijn zomers op Öland door, waar hij luisterde naar de griezelige, onderhoudende verhalen die zijn familie hem vertelde

 

Mijn bevindingen

Het verhaal begint met een cursief gedrukt stukje, erboven staat winter 1846. Dit is het begin van het dagboek van Mirja Rambe, de moeder van Katrine die 35 jaar geleden samen met haar moeder op de hofstede heeft gewoond. Deze cursief gedrukte stukjes lopen door het hele boek heen en geeft telkens een stukje geschiedenis weer van eerdere bewoners van de hofstede Aludden, zo lezen we twee verhaallijnen. Heden en verleden. Dan is er ook nog de nieuwe politieagent Tilda met een verhaal zij-lijn zo hebben we drie verhaallijnen. In een later stadium komt er nog een kleine verhaal zij-lijn bij van Hendrik. In het heden lezen we het verschrikkelijke noodlot wat een van de familieleden treft, een verdrinkingsdood. De wereld stort in. Dit is het begin van een huiveringwekkend verhaal wat doorspekt is met een voortdurende onderhuidse spanning. De waarneming van een paar personages zijn fluisteringen, schuifelende voetstappen en een voelbare aanwezigheid van de doden van de Hofstede. Erg beklemmend, het bezorgde me voortdurend kippenvel en toch op een mooie serene manier geschreven. Knap!

De schrijfstijl is vergelijkbaar met Camilla Lackberg. Al met al heb ik het verhaal als erg deprimerend en creepy ervaren maar op een prachtige manier !Ik vind dit boek 4 sterren waard!

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s