Steenhouwer Camilla Lackberg

Nederlands
463 pagina’s
Anthos
Juli 2009

In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka vindt een visser het levenloze lichaam van de zevenjarige Sara. Lijkschouwing wijst uit dat zij waarschijnlijk niet in zee is verdronken. Inspecteur Patrik Hedström leidt het politieonderzoek. Hij kent het meisje: zijn vrouw Erica en Sara’s moeder Charlotte zijn vriendinnen. Tijdens het onderzoek komen mysterieuze zaken uit het verleden aan het licht. Maar hoe houden gebeurtenissen van tachtig jaar geleden verband met de dood van Sara? Opnieuw een ijzingwekkende thriller waarin een belangrijke rol is weggelegd voor inspecteur Patrick Hedström en zijn vrouw Erica Falck. Steenhouwer laat zien hoe moorden in het verleden lang en hevig doorwerken en tot nieuwe moorden leiden.

Mijn bevindingen

Steenhouwer is deel 4 in de serie rondom Hedström  en Erica Falck.  Vuurtorenwachter was mijn eerste kennismaking met de Zweedse auteur Camilla Läckberg.
Patrik Hedström wordt dit keer belast met het ontrafelen van de vreemde verdrinkings- dood van een jong meisje, het roept veel vragen op waar niet direct antwoorden voor zijn en dan krijgt  Hedström  ook nog eens te maken met een langlopende burenruzie waar hij met groeiende ergernis naar moet luisteren. Het leuke aan deze boeken zijn de twee verhaallijnen die uiteindelijk met elkaar worden verweven, het gaat om heden en verleden. De verhaallijn die zich afspeelt in het verleden is erg plezierig om te lezen, als lezer vraag ik me voortdurend af om welke personage het dit keer gaat , wiens verleden speelt later een grote rol in het leven van een personage uit het heden ? Het is niet perse nodig om de boeken uit deze serie op chronologische volgorde te lezen maar het is wel aan te raden omdat de steeds terugkerende personages uit de andere boeken ook allemaal een eigen verhaallijn hebben. Steenhouwer eindigt met een cliffhanger maar hoe dat verder gaat weet ik dus al uit een eerder gelezen boek.
Mooie schrijfstijl met een ingetogen spanningsveld.
Engeleneiland en Vuurtorenwachter vond ik met 4 sterren net iets beter. Zeker wel een aanrader voor lezers van de Hedström serie!
Waardering 3 sterren.

Advertenties